Kredi Kartı Borcu Olanlara Müjde!

Kredi Kartı Borcu Olanlara Müjde!
Kredi kartı işlemlerinde Türk lirası için uygulanacak aylık azami faiz oranı düştü.
Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 2.22'den yüzde 2.12'ye, aylık azami gecikme faiz oranları yüzde 2.72'den yüzde 2.62'ye düşürülecek.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de Yayımlandı. Buna göre aylık azami akdi faiz oranı, Türk Lirası için yüzde 2.12, dolar için yüzde 1.70 ve euro için yüzde 1.64. Aylık azami gecikme faizi oranı, Türk Lirası için yüzde 2.62, dolar için yüzde 2.20 ve euro için yüzde 2.14 olarak uygulanacak. Tebliğ 1 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe girecek.

Hatırlanacağı üzere 1 Nisan itibarıyla Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 2.22'ye, aylık azami gecikme faizi oranı ise yüzde 2.72'ye düşürülerek, Nisan-Mayıs-Haziran aylarında (3 aylık dönemde) söz konusu faizler uygulanmıştı. Bu dönemde de dolar ve euro cinsinden azami faiz oranlarında değişiklik yapılmamıştı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.