Kriz ‘teğet’ bile geçmeyecek, TL’de ‘orta’yı bulacağız

Kriz ‘teğet’ bile geçmeyecek, TL’de ‘orta’yı bulacağız
Olası bir küresel krizden Türkiye’nin etkilenip etkilenmeyeceği yönündeki tartışmaya son noktayı koyan Başbakan Tayyip Erdoğan, bu kez krizin teğet bile geçmeyeceğini söyledi.

Azerbaycan’a gitmeden önce Esenboğa Havalimanı’nda soruları yanıtlayan Erdoğan, Avrupa’da yayılması olası ekonomik krizin Türkiye’yi nasıl etkileyeceği ve vatandaşlara tavsiyelerinin neler olacağına ilişkin soru üzerine, “Biz yere çok sağlam basıyoruz” dedi. Batı’da, Avrupa’da kriz olabileceğini, ancak Türkiye’nin bunların hepsine hazırlıklı olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: “Daha önce ‘teğet geçecek’ dedim. Bu defa pek teğet geçeceğe de benzemiyor. Daha iyiyiz, daha güçlüyüz. Hiç endişeniz olmasın” diye konuştu.

Verim mi, israf ekonomisi mi

Ancak, “Herkes mümkün olduğunca şuna dikkat etmeli; bir şeyi ayırt etmemiz lazım, verim ekonomisini mi savunacağız, israf ekonomisini mi savunacağız” uyarısı yapan Erdoğan, şöyle konuştu: “Eğer israf ekonomisiyle hareket etmezsek, verim ekonomisinin safında yer alırsak hiç endişeniz olmasın. Harcamanı da buna göre yapmaya devam et. Ama tabii ki israf, her zaman için herkesi tehdit eder. Aileleri de, iş adamlarını da, aynı şekilde devleti de. Biz bugün eğer güçlüysek, bilesiniz ki kamu harcamalarında yaptığımız tasarruflardandır. Biz de öncekiler gibi buna devam etmiş olsaydık, bugün bu noktada olmazdık.”

TL’de ortayı bulacağız

Türk Lirası’nın değer kaybetmesine gerekçe olarak gösterilen cari açığa karşı ne gibi önlemler almayı düşündükleri ve Türk Lirası’nın değerini rekabet açısından nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruyu ise Erdoğan, şöyle yanıtladı: “Bir iki yıl önce Türk Lirası’nın değer kazanmasından birçok çevreler rahatsız oluyordu. Şimdi değer kaybından rahatsız oluyor. Merak etmeyin biz bunun ortasını bulacağız tekrar ve çok rahat bulacağız.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.