Memura, emekliye, asgari ücretliye, dul ve yetime temmuz müjdesi

Memura, emekliye, asgari ücretliye, dul ve yetime temmuz müjdesi
Memur, emekli, dul ve yetimlerin maaşında temmuz itibarıyla artış olacak. Asgari ücretli çalışanlara yönelik ikinci zam da gündemde. Ayrıca 2018 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği 3600 ek gösterge artışına yönelik düzenleme de temmuz itiba

Milyonlarca memur ve emeklinin maaşına Temmuz ayında gelecek zam şimdiden yüzde yüzde 16'yı buldu. 3600 ek gösterge de temmuz atında çıkacak. Böylece memur ve memur emeklisinin maaşına çifte zam gelecek. Ayrıca asgari ücretliye de ikinci zam gündemde.

EN AZ YÜZDE 16 ARTIŞ OLACAK

İlk 6 ay için yüzde 30.95 zam alan memur ve memur emeklisine 1 Temmuz itibarıyla yüzde 7 daha toplu sözleşme zammı yapılacak. Ayrıca enflasyon farkı ocak ve şubat itibarıyla yüzde 8.94’e ulaşmış durumda. Yani toplam zam şimdiden yüzde 16’ya dayandı. SSK ve Bağkur emeklisi de eğer enflasyon temmuza kadar eksi çıkmazsa şu anki rakamlara göre en az yüzde 16.44 zam alacak.

EK GÖSTERGEDE SONA GELİNDİ

Memurlar ve emekli için en önemli düzenlemelerden biri ise maaşlarda 1300 lira, ikramiyede ise 50 bin lira civarı artış sağlayan 3600 ek gösterge düzenlemesi. 2018’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin ek gösterge artışına yönelik yasa temmuzda çıkacak.

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM FORMÜLÜ

1 Ocak itibarıyla yüzde 50.5’lik artışla net 4 bin 253 liraya çıkan asgari ücrete ikinci zam gündemde. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu “1 Temmuz’da memur ve emeklilere maaş artışı olacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak. EYT’li kardeşlerimizin de durumunu ele alacağız, ne yapacağımızı bu yıl açıklayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.