Motorinin ardından benzine büyük zam!

Motorinin ardından benzine büyük zam!
Türkiye'de iğneden ipliğe her şeye zam gelirken, en sarsıcılarından biri de akaryakıta gelen zamlar oldu. Motorine gelen büyük zamların ardından sıra benzine geldi. 20 Ocak'tan geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 45 kuruş zam bekleniyor.

Türkiye her gün yeni bir zam haberiyle uyanırken, akaryakıt zamlarının da ardı arkası kesilmemeye başladı. Zam yağmurundan nasibini alan motorin zamlarının ardından benzin fiyatlarının da zamlanmasının beklendiği açıklandı.

Motorinine gelen toplam 2 lira 76 kuruşluk zammın ardından benzin fiyatlarına da zam bekleniyor. Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre, Kahramanmaraşta’ki Irak-Türkiye boru hattında dün gece yaşanan patlamanın ardından petrol fiyatlarına yükseliş yaşandı.

Petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle benzinin litre fiyatına bu gece yarısından (19 Ocak itibariyle) geçerli olmak üzere 45 kuruş zam beklentisi oluştu.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın (EPGİS) resmi açıklamayı önümüzdeki saatlerde yapması bekleniyor.

Motorine bir zam daha!Motorine bir zam daha!

45 kuruşluk zamla birlikte 2022 yılında benzine gelen toplam zam miktarı 2 lira 36 kuruşa ulaşacak.

BENZİN NE KADAR OLACAK

Ankara'da ortalama 13,64 liradan satılan benzinin litre fiyatı 14,09 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 13,57 liradan 14,02 liraya, İzmir'de 13,65 liradan 14,10 liraya çıkacak.

 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.