Muhtarlar zammı yargıya taşıyor

Muhtarlar zammı yargıya taşıyor
Büyükçekmece mahalle muhtarları kendilerinin komisyona çağrılmadan belediyenin masa başında 2014 yılı emlak vergisi birim fiyatlarına yaptığı yüzde yüz otuzluk zammı protesto ederek konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirdiler.

Aralarında Büyükçekmece Atatürk Mahalle muhtarı Alkış Barış, Dizdariye mahalle muhtarı Celal Büyüközer, Pınartepe Muhtarı İbrahim Işık, Celaliye mahalle muhtarı Kemal Soyat, Çakmaklı mahalle muhtarı Erkan Eski, Karaağaç Mahalle muhtarı Nejat Doğan, Muratçeşme mahalle muhtarı Birol Bozkurt, Ahmediye mahalle muhtarı Erdinç Kartal, Güzelce mahalle muhtarı Orhan Kotan ve Kumburgaz Bahçeli evler mahalle muhtarı Hüseyin Aydın önceki gün bir araya gelerek konuyu değerlendirdiler. Büyükçekmece de 23 mahalle muhtarının da aynı düşüncede olduğunu belirten muhtarlar yapılan zam usulsüzlüktür dediler.

Emlak zammı yargıya taşınıyor..

Yasal olarak Muhtarlar’ın da aralarında bulunduğu 2014 yılı emlak vergisi değer tespit komisyonunun toplanmadan belediyenin masa başında da bu zammı yaptığını ileri sürün muhtarlar bizler bu durumu kınıyoruz ve konuyu yargıya taşıyacağız dediler. Büyükçekmece’de 2014 yılı emlak vergisi birim fiyatlarına yapılan zammı protesto ettiklerini belerten muhtarlar, ‘Büyükçekmece’de muhtarların da içerisinde yer aldığı komisyonun kurulmadan bu fiyatların belirlendiğini ve muhtarların toplantıya davet edilmediğini  iddia ederek, biz muhtarların haberi olmadan bu zam yüzde yüz otuz artırılmıştır bu haksız bir durumdur biz bu usulsüzlüğe itiraz ediyor ve protesto ediyoruz.

33 Yıldır böyle uyanıklık görmedik!

2014 Yılı emlak vergisi değer tespit komisyonu toplanmadan belediyenin masa başında araştırmadan sormadan cadde sokak ayrımı yapmadan bu zammı yaptığını belirten muhtarlar, biz diyoruz ki Büyükçekmece de 23 mahalle muhtarı hep bir arada toplanalım ve tartışalım sonrada en uygun zam neyse onu belirleyelim.  Ama belediye bizi tek, tek görüşmeye çağırdı Reşit Oral ile görüştük bu görüşmelerimizde de zammın yüzde 10 ve ya 15 olacağı söylendi fakat şimdi bizlere gelen yazılarda görüyoruz ki zamlar bizim görüşmemizdeki oranlar değil belediyenin kendi belirlediği yüze yüz 30'luk oranlardadır burada açıkça usulsüzlük var dediler. Toplantıda bulunan Güzelce mahalle muhtarı Orhan Kotan ise yapılan zamma tepkisini göstererek ben bu işin içerisinde 33 yıldır varım ama böyle uyanıklık görmedim dedi.

Her yere her şeye kocaman, kocaman afiş ve pankartlar açan Belediye Başkanı Hasan Akgün’e seslenen muhtarlar şimdi bu zam içinde bir pankart assın ve yaptığı bu zammı halka da bildirsin bir görelim dediler. Muhtarlar ayrıca bir devlet hastanesi bile olmayan ve 39 ilçe içerisinde tek kent konseyi olmayan Büyükçekmece ile Esenyurt’u tartışmak yanlış ve abestir dediler. Muhtarlar, vatandaşları da konu hakkında uyararak bizler zammını kabul edilemez buluyoruz sizlerin de bireysel olarak bu zamma itiraz etmelerini ve bir dilekçe ile baş vurmaları konusunda uyarıyoruz dediler.

Toplantı da bulunan mali hizmetler uzmanı Mustafa Alkan da konu hakkında muhtarları detaylı bilgilendirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.