Mum satışları arttı !

Mum satışları arttı !
2013 yeni yıla girerken, renkli, kokulu mum satışları arttı. İstanbul İSTOÇ da Hacıoğulları İthalat genel müdürü Abdullah Yıldız yılbaşı öncesi mum ve renkli ışık satışlarının arttığını söyledi.
 Şık masalar içim Mum satışları arttı !


20 civarında değişik renkli ve kokulu mumlar yüzlerce insan tarafından yılbaşı hediyesi olarak özel olarak paketleniyor. Dursun Boran ın haberine göre Bar, jel, sinek kovucu, şamdan ve kap içi mumlar son senelerde doğum günü ve ev hediyesi armağanlarının başında geliyor.

Çin den değişik renkler, kokularda özel imal ettikleri mumları Türkiye genelinde çeşitli mağazalara verdiklerini anlatan Abdulah Yıldız, yakın zamanda boğaz köprüsü figürlü çeşitli renklerde mumları piyasaya sunacaklarını, İstanbul'a gelen turistler, memleketlerine dönerken Türkiye ve İstanbul hatırası olarak bu mumları götürecekler diyor.

Mum, parafin, donyağı ya da bunlar benzeri, yavaş yanan bir maddenin, genellikle pamuktan yapılan bir fitilin üzerine döküldükten sonra katılaştırılması yöntemiyle hazırlanan, genellikle silindir biçimindeki ışık kaynağıdır.

Dinde Mum: Mumlar geçmişten bugüne, pek çok dinde ve dinsel ayinlerde kullanılmaktadır.(budizm dininde de kullanılır) Hümanizmde mum, mantığın ve akılcılığın sembolüdür. Elektriğin icadından önce, mumlar, gaz lambalarıyla birlikte aydınlanmanın en önemli araçlarından olmuşlardır. 21. yüzyılda ise mumlar daha çok süs eşyası konumundadırlar. Doğum günü pastalarının üzerinde, şık görünmesi istenen yemek masalarında, yumuşak, ılık bir ambians yaratılmak istenen her yerde mumlara rastlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.