Özgür Demirtaş, 'Asgari ücrete zam bekliyorum' dedi; tarih verdi

Özgür Demirtaş, 'Asgari ücrete zam bekliyorum' dedi; tarih verdi
Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda; asgari ücret tartışmalarına ilişkin ifadeler kullandı. Asgari ücrete yıl sonu olmadan ikinci zammı beklediğini ifade eden Demirtaş, tarihte verdi.

Artan hayat pahalılığı ve zamlar, işçilerin reel ücretlerini aşağılara çekerken; temel ihtiyaçlara erişim her geçen gün zorlaşıyor. 

Bu atmosferde ise asgari ücrete yeni bir zam yapılıp yapılmayacağı yönündeki tartışmalarda hareretlenmiş durumda. 

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin iktidar cephesinden çelişki açıklamalar geliyor.

Son olarak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ziyareti öncesi asgari ücret zammı için Aralık ayını işaret etti. 

Ekonomist Özgür Demirtaş da Erdoğan'ın açıklamasının ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. 

''BU ENFLASYONDA İŞE YARAMAZ''

Erdoğan'ın açıklamasına rağmen yaz ya da sonbahar aylarında asgari ücrete zam yapılacağını söyleyen Demirtaş, ''Yaz, Sonbahar gibi yeni asgari ücret artışı olur diyorum! Olur ama bu enflasyonda yine işe yaramaz'' ifadelerini kullandı. 

Demirtaş şu ifadeleri kullandı: 

''1) Sayın Cumhurbaşkanı zamanı Aralık’dır demişken benim başka bir tahmin yapmam baştan yanılmama yol açabilir. Sonunda kendileri karar verecek. Yine de şu anda bilinmese bile ben Yaz, Sonbahar gibi yeni asgari ücret artışı olur diyorum! Olur ama bu enflasyonda yine işe yaramaz…

2) Her ne kadar gündemimizde Asgari ücret artışı yok dense de ben yaz ortası, sonbahar gibi asgari ücrete bir zam daha yapılacağını, ilk başta her zamanki gibi sevinileceğini ama Kış geldiğinde o zammın da eriyip gideceğini, alım gücünün daha da düşeceğini düşünüyorum…''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.