Resmi Gazete'de yayımlandı: Özel İletişim Vergisi ve Emlak Vergisi'ne büyük zam!

Resmi Gazete'de yayımlandı: Özel İletişim Vergisi ve Emlak Vergisi'ne büyük zam!
Resmi Gazete'de yer alan yeni kararlara göre Özel İletişim Vergisi'ne yüzde 36.2, Emlak Vergisi'ne yüzde 18.10 zam geldi.

Bugünkü Resmi Gazete yayımlanan kararlara göre, 1 Ocak 2022'den itibaren geçerli olmak üzere, Özel İletişim Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, Damga Vergisi, harçlar, Vergi Usul Kanunu kapsamındaki cezalar yüzde 36.2 oranında artırıldı. Emlak Vergisi’ne ise yüzde 18.10 oranında zam geldi.

ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ NEDİR?

Özel İletişim Vergisi 1999 yılında alınmaya başladı. Telgraf ve Telefon Kanunu uyarınca Özel İletişim Vergisi; telekomünikasyon kurumuyla görev veya imtiyaz sözleşmesi imzalamak veya bu Kurumdan ruhsat veya genel izin almak suretiyle telekomünikasyon alt yapısı kurup işleten veya telekomünikasyon hizmeti sunan işletmecilerin her nevi mobil telekomünikasyon işletmeciliği kapsamındaki tesis, devir, nakil ve haberleşme hizmetleri, radyo ve televizyon yayınlarının uydu platformu ve kablo ortamından iletilmesine ilişkin hizmetleri ve diğer telekomünikasyon hizmetleri üzerinden alınan bir vergi türüdür.

Özel iletişim vergisinin nelerden alındığı merak ediliyor. ÖİV; konuşma, mesajlaşma, internet gibi hizmetlere uygulanır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.