Sanal para birimi Bitcoin yükselmeyi sürdürüyor

Sanal para birimi Bitcoin yükselmeyi sürdürüyor
Sanal para birimi Bitcoin, Tesla kurucusu Elon Musk'ın twitleri ve BNY grubunun kararı sonrası rekorunu tazelemeyi sürdürüyor.

Dünyanın en popüler kripto parası Bitcoin, ABD banka grubu BNY Mellon’un müşterilerinin dijital varlıklarını tutabileceği, transfer edebileceği ve işlem yapmalarını kolaylaştırıcı bir birim kuracağını açıklaması sonrası 49 bin dolar ile kendi rekorunu tazelemesinin ardından yüzde 1.1 düşüşle şu anda 47 bin 451 dolar civarında seyrediyor.

Elon Musk’ın kurucusu ve CEO'su olduğu şirket Tesla ise 1.5 milyar dolar değerinde bir kripto para birimi satın aldıklarını açıkladı. Musk, dün attığı twitte Yüzüklerin Efendisi filmine atıf yaparak, Bitcoin para birimi sembolünün olduğu bir yüzük fotoğrafının altına "Bir para hepsine hükmedecek" yazdığı bir görüntü paylaştı. Twit de ise "Frodo kaybedendi. Herkes onun yenileceğini düşünüyordu. Her şeyden çok kendisi" yazdı. Twit 220 binin üzerinde beğeni aldı.

Aynı zamanda dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, Bitcoin’in yatırım aracı olarak elverişli olduğunu duyurdu.

Kredi kart devi Mastercard ise bazı kripto para birimlerini desteklemeyi planladıklarını açıklayarak Bitcoin’in ana akım finansa karşı hırsını artırırken, bazı bankaların buna çekinceli baktıkları belirtildi.

ABD doları değer kaybetmeye devam ediyor

Diğer taraftan, ABD iş piyasasındaki zayıflık belirtileri, pandeminin yarattığı ekonomik yıkımdan toparlanma beklentilerini suya düşürerek Amerikan dolarında değer kaybına neden oluyor.

Ticaret yapan iş insanlarının ABD Başkanı Joe Biden’ın planladığı 1.9 milyar dolarlık kurtarma paketine karşı kuşkuyla yaklaşması da doları olumsuz etkiledi.

Kaynak: Reuters

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.