Seçimin çalışanları ödeme mağduru

Seçimin çalışanları ödeme mağduru
Seçim sürecinde en çok çalışan kesimlerden biri olan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personeli, 3 ay boyunca hafta sonları da çalışmasına rağmen sadece bir aylık ek ödeme alacak
 İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personeli, 12 Haziran seçimleri için 3 ay boyunca hafta sonları da yoğun bir şekilde çalıştı. Nüfus ve Vatandaşlık personeli, 3 ay boyunca fazla mesai yapmasına rağmen sadece bir aylık ek ödeme alacak. Ek ödemeyle ilgili kararname, 11 Haziran 2011 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlandı. Kararnamede, "İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen memurlar ile sözleşmeli personelden 375 sayılı KHK'nın ek 3. maddesinde yer alan ek ödemeden yararlananlara, 15/5/2011-14/06/2011 tarihleri arasında nüfus hizmetlerine yönelik her türlü iş ve işlemleri yürütmek üzere iş hacimlerinde meydana gelen artıştan dolayı yoğun mesai yapmaları nedeniyle, anılan tarihler arasında yüzde 53 oranında ek ödeme yapılması kararlaştırılmıştır" denildi.

"Çalışanların hakkı yendi"

Konuyla ilgili açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Nüfus ve Vatandaşlık personeline sadece bir aylık ek ödeme verilmesini eleştirdi. Nüfus ve Vatandaşlık personelinin seçim için 3 ay boyunca hafta sonları da mesaiye kalarak yoğun bir şekilde çalıştığını hatırlatan Yazgan, verilen bir aylık ek ödemenin adaletsizlik olduğunu söyledi. Kararname ile personelin mağdur edildiğini kaydeden Yazgan, "Seçimler bir demokrasi şölenidir. Demokrasi adına 3 ay boyunca gecesinin gündüzüne katan, ailesinden fedakarlık gösteren Nüfus ve Vatandaşlık personeline sadece bir aylık ek ödeme verilmesi adaletsizliktir, haksızlıktır. Personelin yoğun çalışması görmezlikten gelinmiştir. 3 aylık çalışmanın karşılığı 311 TL olmamalıdır" dedi.
 

Konuyu yargıya taşıyacağız

Büro Memur-Sen olarak Nüfus ve Vatandaşlık personelinin haklarını arayacakları vurgulayan Yazgan, "Mağduriyetin ortadan kaldırılması için acilen yeni bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Personele en az 3 aylık ek ödeme verilmelidir. Biran önce hak yerini bulmalıdır. Bunun için sendika olarak üzerimize düşenleri yapacağız. Nüfus ve Vatandaşlık personelinin haklarını alması için Büro Memur-Sen olarak konuyu yargıya taşımak için hukuk büromuz harekete geçti" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.