Suriye'de Muhalifler TL'ye Geçti

Suriye'de Muhalifler TL'ye Geçti
AK Parti iki gümrük düzenlemesiyle sınırlarda kontrolsüz para akışının yolunu açtı. Suriyeli muhalifler TL'ye geçerken Türkiye'den para giriş çıkışı kolaylaştı. Düzenleme terör örgütlerinin para giriş çıkışı yapmasına imkân veriyor.
AKP, dünya kamuoyuna IŞİD'e savaş açtığını ilan ederken, seçim öncesi ve seçimlerin hemen ardından getirdiği iki gümrük düzenlemesi Türkiye sınır kapılarını terörün finansmanına açtı.

Gümrüklerden nakit para giriş çıkışıyla ilgili yapılan düzenlemeleri Suriyeli muhalif grupların TL'ye geçişi takip etti. Bu da akıllara düzenlemelerin odağında Suriyeli muhaliflerin olup olmadığı sorusunu getirdi.

KAYNAK SORULMUYOR

Bakanlık, genelgelerin "sadece ve sadece girişi serbest olan paraları ilgilendirdiğini" açıklasa da, düzenlemeler, kaynağı ile ilgili herhangi bir kısıt olmadığı için IŞİD'den Nusra'ya pek çok terör örgütünün sınırdan para giriş çıkışı yapmalarına olanak tanıyor.

MİT tırlarında Suriye'ye giden silahlarla ilgili de AKP önce ilaç ve gıda yardımı yolladıkları iddiasında bulunmuş, daha sonra silahların Türkmenlere gönderildiğini öne sürmüştü. Ancak silahların Suriye'deki terör gruplarına gittiği ortaya çıkmıştı.

ART ARDA İKİ GENELGE

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 15 Nisan'da yaptığı genelge değişikliğiyle gümrük giriş noktalarından hiçbir beyanda bulunmadan yurda nakit para getirilmesine imkân tanıdı.

Seçimlerden bir gün sonra ise 25 bin TL ve 10 bin Avro kadar paranın, yolcu beraberinde nakit olarak çıkarılması serbest hâle getirildi,

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.