TABELA VERGİSİ İNDİ ESNAF NEFES ALDI

TABELA VERGİSİ İNDİ ESNAF NEFES ALDI
Haberdar Gazetesi’nin gündeme taşımasının ardından ilan ve reklam vergi fiyatlarındaki indirimi Büyükçekmece esnafları tarafından memnuniyetle karşılandı.

Büyükçekmece Belediyesi’nin ilan ve reklam vergilerindeki fahiş fiyatlarının gündeme taşınmasının ardından oluşan kamuoyu baskılarına direnemeyen Büyükçekmece Belediyesi’nin gerçekleştirdiği vergi indirimleri çevre esnafının yüzünü güldürdü. Işıksız reklam tabela vergisinin m2 fiyatı 60 TL’den 30 TL’ye indirilirken, ışıklı reklam tabela vergisinin m2 fiyatı 70 TL’den 40 TL’ye indirilmişti.

 

“Hem belediye hem esnaf karlı çıkacak”

 

Mimarsinan’da bulunan marketine vergilerin yüksek olması sebebiyle bu güne kadar ışıklı tabela yaptırmadığını belirten Hidayet Şenol, belediyenin yaptığı uygulama sayesinde kar elde edeceğini iddia etti. “Tabelası olmayan esnaflar vergi indirimi sayesinde iş yerlerine tabela yaptıracaklar. Belediye bir yıl sonra geçmiş senelere oranla daha fazla esnaftan vergi toplayacak, bugün 1000 esnaf vergi veriyorsa seneye 3000 esnaf olacak ve hem esnaf hem belediye bu işten karlık çıkacak” dedi.

 

Bir mamulü satmak için ilk önce reklamının yapılması gerektiğini belirten Şenol, “kendimizi yeterli derecede tanıtamamamız sebebiyle kazançlarımız istediğimiz oranda olmuyordu. Daha kaliteli reklam tabelaları sayesinde bu açığımızı biraz kapatacağımızı düşünüyorum” dedi.

 

Küçük esnaf destek bekliyor

 

Mimarsinan bölgesinde restoran işleten 30 senelik aşçı Rıdvan Akay, bu uygulamanın özellikle küçük esnafın işine yarayacağını belirtti. “Özellikle biz küçük esnaflar büyük şirketlerle mücadele etmeye çalışıyoruz. Zor şartlarda yaşamımızı sürdürüyoruz ve masraflarımızı kısmaya çalışıyoruz. Belediyenin vergi indirimi sayesinde bizler de tasarruf yapmış olacağız. Belediyemizden isteğimiz bizlerin mücadelesine destek olmasıdır. Haberdar gazetesine de bu konuyu gündeme getirdiği için teşekkür ederim” dedi.

 

HABER: Fevzi Güven Adalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum