TOKİ konut satışı için kuyrukta sahur yaptılar ama...

TOKİ konut satışı için kuyrukta sahur yaptılar ama...
Her şeye hazırdılar ama..O hariç !

ADANA'da Toplu Konut İdaresi (TOK) tarafından başvuru önceliğine göre satışa çıkartılan konutlardan alabilmek için banka şubesi önünde vatandaşlar, Ramazan ayının ilk sahurunu yanlarında getirdikleri yiyeceklerle yaptı. Geceyi banka şubesi önüne serdikleri battaniyelerin üzerinde uyuyarak geçiren vatandaşlar, banka açıldığında görevlilerden "evler başka şubelerden satıldı" cevabını alınca şoke oldu.

Sarıçam İlçesi Akkuyu mevkiinde yapılan 64 metrekarelik konutları 180 ay vade ile aylık 202 lira taksitle alıp, ev sahibi olma hayali kuran yaklaşık 30 kişi, Halk Bankası Sarıçam Şubesi önüne geldi. Bunaltıcı sıcak havada yanlarında getirdikleri termoslarda getirdikleri suları içerek serinleyen vatandaşlar, Ramazan ayının ilk sahurunu da yanlarındaki yiyeceklerle yaptı.

TOKİ'den ev almak için kuyruğa girenlenden ev kadını 21 yaşındaki Hacer Mert, "Hepimiz asgari ücretliyiz, açlık sınırının altındayız. Bir evimiz olsun diye ilk sahurumuzu banka önünde yapıyoruz, sabahın ilk ışıklarında da ev telaşına düşeceğiz" dedi.

Emekli 58 yaşındaki Tayfun Uğurlu ise "Arkadaşlarla beraber yemeğimizi yedik. İlk sahurumuzu burada yaptık. Çok da güzel oldu. Tek dileğimiz sevinçli bir şekilde sabah olunca bir ev sahibi olmak. Burada saatlerdir bekliyoruz. Umarız sıralamalarda bir haksızlık yapılmaz" diye konuştu.

BANKA AÇILINCA ŞOKE OLDULAR

TOKİ'nin resmi internet sitesinde de Halk Bankası Sarıçam Şubesi'nden satışının yapılacağı duyurulan konutlar için kuyruğa giren vatandaşlar, banka açıldığında görevlilerden "Evler başka şubelerden satıldı" cevabını alınca şoke oldu.

Bankanın yalnızca bir şubesinden satış yapılacağı duyurulduğu için iki gün öncesinden kuyruğa girdiklerini belirten vatandaşlar, büyük tepki gösterdi. Banka personeliyle görüşmek isteyen vatandaşlar, kapı kilitli olduğu için içeri giremedi. Bazı müşteriler özel güvenlik görevlisi tarafından içeri alındı. Uzun süre banka önünde bekleyen vatandaşlar kapıyı yumruklamaya başlayınca görevliler içeri aldı. Vatandaşlar, evlerin satıldığını söyleyen banka personelinin listede adı bulunmayanlarla satış sözleşmesi imzaladığını öne sürdüler. Vatandaşlar, yaşananları hükümet yetkililerine şikayet edeceklerini söyleyip, öfkeyle ayrıldılar.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.