Türk Akımı donduruldu

Türk Akımı donduruldu
ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin, Türkiye ile Rusya’nın Türk Akımı Projesi’nde ilerleme sağlayamadığını ve görüşmelerin dondurulduğunu açıkladı.
Aytekin, “Rusya ile görüşmeler şu haliyle çıkmaza girdi. Ruslar, BOTAŞ ve Gazprom arasındaki fiyat indirim müzakerelerini Türk Akımı’nın bir ön şartı olarak ortaya koydular. Bizse bunu bir başlangıç noktası olarak düşünmüştük. Haziran ayındaki seçimlerden sonra da Türkiye’de hükümet kurulması konusunda bir ilerleme kaydedilemeyince bu noktada şu haliyle görüşmeler donduruldu. Taraflar masadan kalktı demiyorum, görüşmeler donduruldu” şeklinde konuştu.

Rusya ciddi bir zaman kaybetti. Türk Akımı’nda 1. hattın Türkiye’ye gelecek olması ve Ukrayna üzerinden gelecek miktarın bu hat üzerinden gelmesiyle arz güvenliği noktasında Türkiye’ye ciddi bir rahatlama sağlayacak olması teknik gerçekler ama diğer taraftan politik gerçekler de var. Türkiye önemli bir risk almıştı. Fakat Rusya Türkiye’nin aldığı bu riski değerlendiremedi ve ciddi zaman kaybetti. Bundan sonraki dönemde nasıl bir yol izlenecek hep birlikte göreceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.