Türkiye güne zamlarla uyandı: Ete, benzine ve motorine zam

Türkiye güne zamlarla uyandı: Ete, benzine ve motorine zam
Et ve Süt Kurumu (ESK), kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 oranında zam yaparken, bu gece yarısından itibaren benzin ve motorin fiyatlarına da zam yapılması bekleniyor.

Dolar kurundaki hareketlilik ve yıllık enflasyonun yüzde 54,44 bulması gıda ve akaryakıt fiyatlarında en büyük endişe kaynağı olmaya devam etti.

Yaşanan gelişmeler sonrası yeni satış fiyat listesini resmi internet sitesinde yayımlayan ESK'de 1 kilogram kıymanın fiyatı 56 TL'den 83 TL'ye çıktı. Kilogramı 62,5 TL olan kuşbaşı ise 92 TL'ye yükseldi.

Daha önce 79,5 TL'den satılan biftek-rostonun listedeki yeni fiyatı 117,5 TL olurken, kontrefilenin kilogram fiyatı da 98 TL'den 145 TL'ye çıktı. Pirzolanın kilogram fiyatı ise 103 TL'den 152 TL'ye yükselirken, kilogramı 154 TL olan bonfilenin yeni fiyatı ise yüzde 48 zam ile 228 TL oldu.

ÜRETİCİYE FİYAT ARTIŞI YOK

ESK, satış mağazalarındaki et ürünlerinin fiyatını yüzde 48 artırırken, üreticiden alacağı karkas kesim fiyatını artırmadı.

Altın fiyatlarında Powell etkisiAltın fiyatlarında Powell etkisi

BENZİN VE MOTORİNE DE ZAM YOLDA

Öte yandan KRT'den Olcay Aydilek'in haberine göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere litre fiyatı benzinde 1 lira 68 kuruş, motorinde 1 lira 59 kuruş zam bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.