Türkiye'nin petrol devi satılıyor

Türkiye'nin petrol devi satılıyor
Türkiye Petrolleri TP Petrol Dağıtım A.Ş.'de kamuya ait yüzde 100 hisse, 10 milyon TL geçici teminat karşılığı özelleştirilecek.
 Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan "Yatırımcılara Davet" ilanına göre, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde TP Petrol Dağıtım A.Ş.’deki yüzde100 oranındaki hisseyi blok satış yöntemi ile geçici teminat karşılığı olan 10 milyon Lira karşılığı özelleştirecek.

İhaleye son katılım tarihi 30 Eylül 2016 saat 17.00 olarak belirlenirken, ihalenin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na tâbi olmadığı ifade edildi. Bu nedenle Özelleştirme İdaresi Başkanlığının, ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta ve teklif verme süresini belirli bir tarihe kadar veya bilahare belirlenecek tarihe kadar uzatmakta serbest olduğu belirtildi.

Hisselerin yurtdışında yerleşik taraflara satışının ise yürürlükteki yabancı sermaye mevzuatına, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu’na ve ilgili diğer mevzuata tâbi olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.