TURKONFED’den 10. yıl zirvesi

TURKONFED’den 10. yıl zirvesi
İSİFED’in bağlı olduğu Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) “10’uncu Kuruluş Yılı Zirve”si, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da katılımıyla gerçekleşti
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 10’uncu Kuruluş Yıldönümü Zirvesi, iş dünyası ve ekonomi yönetimini buluşturdu.TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi olan, İSİFED Genel Başkanı Mehmet Sandal, üye dernek yönetim kurulları ile zirveye birlikte katıldılar. TÜRKONFED ve TÜSİAD’ın bugünkü ve geçmişteki başkanları ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da Sabancı Center’da  gerçekleşen zirvenin açılışında hazır bulundular. 
Zirvenin açılış konuşmasında TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça; “Demokrasi ve büyüme birlikte gelişmesi gerektiğini her fırsatta vurgulayan Konfederasyonumuz, kuruluşunda belirlenen temel ilkelerle yürüyor” dedi. ‘Bağımsızlık’, ‘şeffaflık’, ‘demokrasi’, ‘insana ve çevreye saygı’nın, TÜRKONFED’in temel değerlerini oluşturduğunu kaydeden Onatça, beklentilerini ise “Bizler, AB üyelerinin standartlarını yakalamış, demokrasinin iliklere kadar işlediği, kurumlar arası gerilimlerin yaşanmadığı, ötekileştirme ve kutuplaştırma söylemlerinden uzak, gelecek kaygısı yaşanmayan bir ülkede üretmeye, koşmaya, çalışmaya, ter dökmeye devam etmek istiyoruz” sözleriyle özetledi.
Kadınların konumu önemli
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TÜRKONFED’in kuruluşundan bugüne kadar yaptığı çalışmaların ve raporlarının kendilerine ışık tuttuğunu ve yol gösterdiğini söyledi. Babacan, demokrasilerde sivil toplum kuruluşlarının çok önemli rolü olduğunu belirterek, “Hem sorunların dile getirilmesi hem de çözüm gayret ve somut çözüm önerileri bizler için çok kıymetli” dedi. Babacan, Türkiye’nin G 20 Başkanlığı döneminde “Women 20” yapılanması için çalışmaları başlattıklarını ve sürecin olumlu sonuçlanması durumunda başta G 20 ülkeleri olmak üzere tüm dünyada kadınların işgücünün konumunun güçlendirilmesini istediklerini belirtti.
Zirvenin açılışında konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer de, “Geçtiğimiz yıl yaptığımız bir çalışmaya göre, çözüm sürecinin başarıyla sürdürülmesi, potansiyel büyümemizi bir puan artırabiliyor. Bu çerçevede, TÜRKONFED ile birlikte sürecin ekonomik ayağına sahip çıkma yönündeki çalışmalarımıza devam etme irademizi bu ortamda da bir kez daha tekrarlamak istiyorum. 2015 yılında bu alandan somut adımlar ile yola devam edeceğiz” dedi.
Reformlara ağırlık verilmeli 
TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, konuşmasında AB ile ilişkilere değinirken ise şunları söyledi: “AB'yle müzakere süreci, Türkiye'ye bir reform motivasyonu, bir reform dinamizmi sağlıyor. Bu çerçeveyi ihmal edersek, rekabet gücü açısından ülke ekonomisinde zafiyet doğacağını düşünmekteyiz. Bir taraftan iş insanlarımızın önündeki vize engelini kaldırtacak çabalara devam ederken siyasal reformlara da ağırlık vermemiz gerekiyor. Bu nedenle Yargı ve Temel Haklar başlıklı 23’üncü, Adalet Özgürlük ve Güvenlik başlıklı 24’üncü faslın da açılması yönünde gayret etmeliyiz. Bizler, AB üyelerinin standartlarını yakalamış, demokrasinin iliklere kadar işlediği, kurumlar arası gerilimlerin yaşanmadığı, ötekileştirme ve kutuplaştırma söylemlerinden uzak, gelecek kaygısı yaşanmayan bir ülkede üretmeye, koşmaya, çalışmaya, ter dökmeye devam etmek istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.