Ucuz ekmek dönemi sona eriyor: Zam yağmuru kapıda!

Ucuz ekmek dönemi sona eriyor: Zam yağmuru kapıda!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) verilerini açıkladı. Aylık en fazla artış tahıl grubunda gerçekleşti. Tahıl fiyatlarının artması ekmeğe zam getirebilir.

Türkiye'de yaşanan ekonomik krizle birlikte neredeyse her gün yeni bir zam geliyor. Bu kez ekmeğe büyük zam kapıda. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) verilerini açıkladı.

Tarım ÜFE verileri Mayıs'ta bir önceki aya göre yüzde 0,43 düşerken, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 7,07, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,2 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 19,6 yükseliş kaydetti.

Sektörlerde bir önceki aya göre değişime bakıldığında, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 1,35 azalış, balık ve diğer balıkçılık ürünlerinde yüzde 4,66, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 34,76 artış gerçekleşti.

Yıllık en fazla artış gösteren diğer alt gruplar ise yüzde 26,59 ile tahıllar (pirinç hariç), baklagiller ve yağlı tohumlar, yüzde 23,68 ile koyun ve keçi canlı, bunların işlenmemiş süt ve yapağıları oldu. Aylık en fazla artış yüzde 2,92 ile tahıllar (pirinç hariç), baklagiller ve yağlı tohumlar alt grubunda gerçekleşti.

EKMEĞE REKOR ZAM KAPIDA

Tahıl fiyatlarının artışa geçmesi ekmek fiyatlarına zammı gündeme getirdi. Son olarak Tarım Platformu kurucusu Mine Ataman, Tarım 5.0'a geçilmezse 200 gram ekmek fiyatının kısa sürede 5 liraya çıkacağını söylemişti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.