Vatandaşa HGS Tuzağı, Binlerce Kişiye Ceza Yağdı

Vatandaşa HGS Tuzağı, Binlerce Kişiye Ceza Yağdı
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, otoyol ve köprü geçişleri nedeniyle binlerce sürücüye fahiş cezalar yazıldığını açıkladı.
Otoyol ve köprü geçişlerinde bazı vtandaşlara binlerce lire ceza yazılıyor. Yapılan küçük hatalar büyük faturalara doğuruyor.

HGS VATANDAŞA DERT OLDU

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, otoyol ve köprü geçişlerinde kartı olmayan ya da olup da bakiyesi yetersiz veya HGS kartı arızalı olan binlerce araç sahibine ceza yağdığını belirtti. Apaydın, "Araç sahipleri kendisine gelen tebligatlarda veya internet üzerinden yaptıkları sorgulamalarda karşılarında gördükleri rakamlar ile adeta yıkıldı. Binlerce liralık ceza karşısında kara kara düşünmekteler. Hatalı geçişlerde hem en uzak mesafe gözönünde bulunduruluyor, hem de üstüne on katı daha ceza ekleniyor. Taşımacı esnafının böyle bir cezayı ödemeye gücü yok" dedi.

BİR SÜRÜ NEDENDEN FAHİŞ CEZA YAZILIYOR VAR

Otoyol ve köprü geçişlerinde kartı olmayan ya da olup da bakiyesi yetersiz veya HGS kartı arızalı olan binlerce araç sahibine ceza yağdığını ifade eden Fevzi Apaydın, otobüs, TIR, kamyon ve kamyonet sahiplerinin yaşanan problemden şikayetçi olduğuna dikkat çekti. Apaydın, "HGS hesaplarında para olduğu halde geçişlerde kartların veya plakaların okunmaması, hesabında yeterli miktarda para olmayanlara ceza gönderilmesi esnafımızın tepkisini çekiyor.

PARASI OLANA DA CEZA

HGS cihazında bakiye olarak 100 Türk Lirası varken 3,80 TL'lik bir geçiş yapan aracı sistem cihazı tanımadığı için o yoldaki en uzun mesafe üzerinden artı bir de geçişin on katı ceza kesiliyor. Bakiyesinin olduğunu düşünen esnafımız otobanı kullanıyor ve cezalar katlanarak artıyor. Haberleri olduğunda ise ödenemez durumda binlerce liralık ceza birikmiş oluyor" ifadesini kullandı.

"ON KAT CEZA DÜŞÜRÜLMELİ"

Meclis komisyonlarında görüşülen kanun teklifinde otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yaşanan mağduriyetin sona erdirilmesi için çalışma yapıldığını ifade eden Apaydın, şunları dedi:

"Düzenlemeyi çok olumlu buluyoruz. Görüşülen teklifte, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün mevzuatında yer alan 'o güzergahın en uzun mesafesine' ibaresi 'geçiş ücreti ödemeden giriş çıkış yaptığı mesafe' olarak değiştirilmesi istendi. Yine aynı teklif kapsamında kesilen cezalarla ilgili olarak öngörülen ücret toplama sistemi için uygulamada 7 günlük sürenin de yetersiz olduğu belirtilerek, bu sürenin de 15 güne çıkartılması istendi. Böylece cezalı duruma düşen araç sahiplerine tebligat yapılmadan cezalarını daha uzun bir süre içerisinde ödeme imkanı tanınmış olacak. Ama on kat uygulanan cezanın düşürülmesi halinde esas şoför esnafı mutlu olacaktır. On kat cezadan indirim bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.