Vergi borcu olanlar dikkat!

Vergi borcu olanlar dikkat!
Maliye Bakanlığı, vergi ve cezası bulunan mükellefleri teşhir edecek.
Maliye Bakanlığı, 2013 yılında her bir vergi dairesine 250 bin TL ve daha fazla borcu olan, bu tutar ve üzerinde kesinleşen vergi ve cezası bulunan mükellefleri, Türkiye genelindeki vergi dairelerinde 15 Temmuz-15 Ağustos 2013 tarihleri arasında teşhir edecek. Vergi borçluları, 2 Eylül 2013 tarihinden itibaren ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde açıklanacak. 

Maliye Bakanlığı’nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Maliye Bakanlığı, 2013 yılında her bir vergi dairesine 250 bin TL ve daha fazla borcu olan veya bu tutar ve üzerinde kesinleşen vergi ve cezası bulunan mükellefleri, Türkiye genelindeki vergi dairelerinde 15 Temmuz 2013 ila 15 Ağustos 2013 tarihleri arasında, 2 Eylül 2013 tarihinden itibaren de Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde teşhir edecek. Yapılacak açıklamada, 31 Aralık 2012 tarihi itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Haziran 2013 tarihi itibarıyla ödenmemiş bulunan ve nev’i itibarıyla 293 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile açıklama kapsamına alındığı belirtilen vergi ve cezalar ile 1 Haziran 2012-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında kesinleşen tarhiyatların dikkate alınacak. 

-KAPSAMDA YER ALMAYAN ALACAKLAR- 

Açıklama kapsamına alınmayacak alacaklar ise şöyle olacak: 

“-5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun geçici 3 üncü maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanununun geçici 5 inci maddesi uyarınca Hazine Müsteşarlığı Belediye Uzlaşma Komisyonu Başkanlığına yaptıkları takas ve mahsuba ilişkin başvuruları kabul edilen, büyükşehir belediyeleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile sermayesinin yüzde 50'sinden fazlası büyükşehir belediyelerine/belediyelere ait şirketlerin vadesi 31 Aralık 2004 tarihi ve öncesine rastlayan alacaklar. 

-Daha önce uzlaşmaya girmemiş olan büyükşehir belediyeleri ve bağlı idareleri ile üyeleri belediyelerden oluşan mahalli idare birliklerinden Hazine Müsteşarlığına borçlu olan ve 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 167. maddesine istinaden başvuruda bulunmuş olanlara ait vadesi 31 Aralık 2004 tarihi ve öncesine rastlayan alacaklar. 

-Taksitlendirilen ve ertelenen borçlar ile 6111 sayılı Kanun hükümlerine göre yapılandırılan alacaklar alınmayacak.” (ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.