Yoksulluk sınırı 3 bin 990 lira!

Yoksulluk sınırı 3 bin 990 lira!
Türk-İş'in araştırmasında, Kasım'da dört kişilik ailenin açlık sınırı bin 225, yoksulluk sınırı 3 bin 990 lira hesaplandı
Türk-İş tarafından çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay yapılan "açlık ve yoksulluk sınırı" araştırmasının kasım sonuçları açıklandı.

Buna göre, dört kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) bin 224 lira 87 kuruş, gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplamı (yoksulluk sınırı) ise 3 bin 989 lira 80 kuruş olarak belirlendi.

BİR KİŞİNİN YAŞAM MALİYETİ BİN 447 LİRA

Tek çalışanın yaşam maliyeti de kasım itibarıyla bin 447 lira 67 kuruş olarak hesaplandı.
Dört kişilik ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması, bir önceki yılın aynı ayına göre 160 lira ve yaşam maliyeti de 519 lira arttı.

Ankara'da yaşayan dört kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya göre yüzde 1,61 artış gösterdi.
Yılın 11 ayı itibarıyla artış oranı yüzde 13,25 oldu. Gıda enflasyonunda 12 ay itibarıyla artış oranı yüzde 14,97, yıllık ortalama artış ise yüzde 13,74 olarak hesaplandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.