BAŞARI İÇİN BİLGİ ŞART!

BAŞARI İÇİN BİLGİ ŞART!
İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin 2019-2020 akademik yılı açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "Barış ve kardeşlik adına sevmeyi öğrenmeliyiz. Başkasının hakkını yememeliyiz. Sonrasında d
İstanbul Esenyurt Üniversitesi 2019-2020 akademik yılı Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Programa, Esenyurt İlçe Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel, Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sudi Apak, Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Özyurt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli katıldı. Törende konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Sizler için elimizden gelen desteği vermeye çalışacağız. Üniversiteyle ilgili bir birim oluşturacağız. İlçemizde, üniversite okuyan öğrencileri kapsayan ‘Fikrim Var’ yarışması düzenleyerek, her sene başarılı olan arkadaşlarımızın fikirlerinin hayata geçirebilmesi için destek vereceğiz" dedi.

Hak ettiğimiz noktada değiliz

Üniversiteli gençlerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Başkan Bozkurt, "Sizler ileride bu ülkenin kanaat önderleri olacaksınız. Fabrikatör, siyasetçi, doktor cumhurbaşkanı, avukat çıkacak aranızdan. Sizden en büyük isteğim bu ülkeyi ve insanlarını sevmeniz. Bizler coğrafi olarak çok önemli bir ülkeye sahibiz ve ülkemiz şuanda hak ettiği noktada değil" ifadelerini kullandı.

Ezbere yaşamamız lazım

"Gelişmiş ülkelere baktığım zaman bizim de onlardan geri kalmamamız için beş noktaya ihtiyacımız var" diyen Bozkurt, "Önce, barış ve kardeşlik adına sevmeyi öğrenmeliyiz. Ülkemizi, vatanımızı, hiçbir ayrım yapmadan birbirimizi, doğayı sevmeliyiz. Arkasından ahlaklı olmalıyız. Başkasının hakkını yememeliyiz. Sonrasında da başarı için bilgi şarttır. Bu yüzden bilgiyi keşfetmeli, sorgulamalı ve kullanmalıyız. Ezbere yaşamamız lazım. Başka türlü yanlışları keşfedemeyiz. Sorgulamak, araştırmak başarının sırrıdır ve bu dinimizde de var. Eğer bunu da yaparsak doğruyu buluruz. Tabi doğru bilgiye ulaşınca çalışmak ve üretmek gerekir. Çalışmak ve üretmek son derece önemli bunu elde edersek başarı arkasından geliyor" uyarısını yaptı.

350 yabancı öğrenci var

Yaptığı açılış konuşmasında Esenyurt'ta önemli miktarda yabancıların yaşadığına dikkat çeken Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül ise "Bu insanların ülkemize entegrasyonu konusunda önemli çalışmalar yapmaktayız. Bu üniversiteye 350 yabancı öğrencinin kayıt yaptırması, entegrasyon sürecinde üniversitenin rol oynadığını görmek açısından çok önemli. Burada 3 bin 500 fabrika ve iş yeri mevcut. Türkiye'nin ihracatının yüzde 18'i Esenyurt'tan karşılanıyor ve bu bizim için çok önemli. Bu sanayi kuruluşları ile üniversitenin protokol yapması sevindirici bir gelişme" diye konuştu.


İş imkanları sağladık

Törende konuşan İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sudi Apak da ilçenin sanayi bölgesi olduğunun altını çizerek, sanayi iş birliklerine önem verdiklerini söyledi. Prof. Dr. Apak, "Sanayi iş birliğimizi ön plana aldık. Esenyurt Sanayici ve İşadamları Derneği ile yapmış olduğumu protokollerle öğrencilerimize iş imkanları sağladık ve iş birliklerimiz çeşitli aşamalarda da devam ediyor. Öğrencilerimizin iyi yetişmesini, bilim adamı, sanayiyi iyi tanıyan bireyler olmalarını hedefliyoruz. Amacımız önce ilçemize, sonra İstanbul'a, sonra Türkiye'ye sonra da dünyaya hizmet etmek" dedi.

PASTA KESİLDİ

Üniversitenin 6'ncı akademik yılı açılış töreni Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Törene İlçe Kaymakamı Dr. Vural Karagül, İlçe Belediye Başkanı , Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Özyurt, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Sudi Apak, üniversitenin akademik personelleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Tören, pasta kesimi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.