BAŞKAN BOZKURT: DERE KOTUNUN ALTINA İMAR VERİLMİŞ

BAŞKAN BOZKURT: DERE KOTUNUN ALTINA İMAR VERİLMİŞ
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, sel baskınından etkilenen bölgelerdeki çalışmaları yerinde inceledi. İncelemeler sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Bozkurt, sorunun dere kotunun altındaki yerlere imar verilmesinde

Sel baskının yaşandığı ilk andan beri sahada yürütülen çalışmaları yakından takip eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, vatandaşlarla tek tek konuşarak sorunları ve talepleri dinledi. İSKİ ile Haramidere’nin ıslahı konusunda ortak proje geliştirdiklerini belirten Başkan Bozkurt, ilçenin kanayan yarası haline gelen dereyi yakın zamanda sorun olmaktan kurtaracaklarını söyledi. Başkan Bozkurt, sahadaki incelemeleri sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Su baskınlarının geçmişte yapılan imar hataları nedeniyle yaşandığına dikkati çeken Başkan Bozkurt, “Bu sorun yanlış yerlere imar verilmesinden kaynaklanıyor. Burası dere kotunun altında bir yer. Dere kotunun altında bir yere imar verilmiş, bu kabul edilir bir şey değil. Buna benzer binlerce sorun var Esenyurt’ta. Göreve başladığımız günden itibaren bu sorunu çözmek için Ekrem başkanla konuştuk, sağ olsun o da bize destek verdi. İSKİ ile bir çalışma yapıldı. Dere ıslahıyla beraber, burayı Yeşil Vadi projesine dönüştüreceğiz” diye konuştu.

“BU YIL DERE SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Dere ıslahı için üzerinde çalıştıkları projenin bittiğini belirten Başkan Bozkurt, “Proje bitti, uygulamaya başlayacağız. Bu sene derenin sorununu çözeceğiz, ama dere altı kotlarında olan bazı yerler var. Buralarla ilgili tamamen sorunu çözebiliriz demek mümkün değil. Eğer çözülemeyecek yerler varsa, oralar iskandan men edilecek” dedi.

“EKİPLERİMİZ SAHADA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”

Esenyurt Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin saha çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Başkan Bozkurt, “Ekiplerimiz vatandaşların evlerini tahliye etmek, yıkamak, temizlemek, onlarla beraber olmak ve dertlerini dert edinmek için çalışmalarını sürdürüyor. Vali bey sağ olsun, ilk günden itibaren buradaydı, bize başkanlık etti, çalışmaları yürüttü. Onunla yaptığımız konuşmalarda devletin, İBB’nin ve Esenyurt Belediyesi’nin katkılarıyla vatandaşların derdine derman olmaya çalışıyoruz. Bildiğim kadarıyla küçük bir fon hazırlandı. Bununla ilgili açıklama yapılacak. Sonrasında da tamamen ne yapacağımıza bakacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.