Ek Bütçe tartışması

Ek Bütçe tartışması
Esenyurt Belediyesi’nin ek bütçe talebi AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. Bu duruma tepki gösteren Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Esenyurt geçmiş yıllarda imar rantına mahkum edilmiş bir kent. İmar planları delik deşik edildi.

Esenyurt Belediyesi’nin Temmuz ayı birinci ve ikinci meclis toplantıları gerçekleşti. 18 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, komisyonda bekleyen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı notu tadilatına ilişkin teklif, AK Parti ve MHP grubu tarafından reddedildi. Başkanlık Teklifi olarak meclis gündemine gelen teklif, ilçedeki deprem riski taşıyan binaların kentsel dönüşüme girmelerinin önünü açmayı hedefliyordu. Teklif hakkında konuşan Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, imar planlarının önceki dönemde yapılan yanlışlıklardan dolayı iptal edildiğini hatırlattı. Bozkurt, “Üç yıldır tahrip ettiğiniz kenti düzeltmek için uğraşıyoruz. Bozduğunuz imar planlarını düzeltmeye çalışıyoruz” diyerek tepki gösterdi. 


Düzeltmeye çalışıyoruz


AKP ve MHP grubunu eleştiren Bozkurt, “Esenyurt geçmiş yıllarda imar rantına mahkum edilmiş bir kent. İmar planları delik deşik edildi. Esenyurt Belediyesi adına açılmış 14 bin dava var. Bunların önemli bir bölümü kamulaştırılmamış el atmalarla ilgili. Başkalarının arazilerine hiçbir gerekçe göstermeden el atılmış, imar planı değiştirilmiş, mülkiyet haklarına tecavüz edilmiştir. İmarla ilgili birçok yanlışlıktan dolayı Esenyurt’un adı maalesef imar rantına boğulmuş bir kent olarak tescil edilmiştir. Geldiğimiz günden beri iş yapmayalım diye elinizden geleni yapıyorsunuz. Esenyurt’un imar plansız kalmasının nedeni ait olduğunuz partinin yaptığı işlerdir. Tam da bunu düzeltmeye çalışıyoruz. Üç yıldır tahrip ettiğiniz kenti düzeltmek için uğraşıyoruz. Bozduğunuz imar planlarını düzeltmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


Bu kenti tahrip ettiniz


“Bu kenti tahrip ettiniz. Bu kenti batırdınız” diyerek sözlerine devam eden Bozkurt, “Bu belediyeyi kurumsal olarak batırdınız. Bizim yaptığımız tek iş, şu an bu kenti toparlamaya çalışmak. Hala bu kentte yoğunlaşmayı artırmaya çalışıyorsunuz. Ben de belediye başkanı olarak burada olduğum sürece yoğunlaşmanın her zaman önüne geçeceğim. Bunun önünde kim olursa olsun, asla ve asla bir adım geri gitmeyeceğim. Burayı tahrip etmeyin artık, yeter! Yeter! Düşün milletin yakasından.  Esenyurt’un birilerine peşkeş çekilmemesi için birilerinin imar rantına mahkum edilmemesi için ben Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt olarak görev süremin sonuna kadar karşı duracağım, bütün engellemelere karşı duracağım. İster bağırın, ister çağırın, ister hukuk soruşturması açın. Buranın imar rantına dönüştürülmemesi için yapmam gerekenlerin tamamını yapacağım. Ne yaparsanız yapın benim bu tavrım değişmeyecek” şeklinde konuştu.


Mahkemeye gideceğim


2022 mali yılı bütçesine ek ödenek talebinin de reddedilmesi üzerine Belediye Başkanı Bozkurt, ek bütçeye onay verilmezse konunun mahkemeye taşınacağını söyledi. İnşaat ve hizmet giderlerinin yüzde yüzün üzerinde arttığını hatırlatan Bozkurt, “Arkadaşlar gerçekten bunu görmemek, buna karşı gelmek anlaşılır gibi değil. Biz ihaleye neye göre çıkacağız. Mesela kampüs liseyi neye göre yapacağım? Bunun bütçesi olmazsa ben ihaleye çıkamam. 150 milyon lira olan projenin maliyeti şu an 600 milyon lira. Para olmadan hizmet olur mu? En büyük zarar kamu zararıdır, hizmetlerin aksamasıdır. Dolayısıyla eğer bu bütçe onaylanmazsa biz kamu hizmetini yeterince yerine getiremeyeceğimiz için bir kamu zararının oluşmasına tam da siz sebep olacaksınız ”dedi.
Tek bir proje yaptınız mı?
Bozkurt'un eleştirilerine cevap veren AKP'li Togay Çoban, “Soruyorum siz 3 buçuk yıldır Esenyurt’un yararına tek bir proje yaptınız mı, tek bir yatırımınız oldu mu? Vatandaş adına soruyorum siz 3 buçuk yılda bu ilçeye kazandırdığınız 3 eseri sayın?Özellikle Cumhuriyet Halk Partililere sesleniyorum. 3 buçuk yılda aklınızda kalan 3 tane hizmeti ya da yatırımı bizlere söyleyebilir misiniz? Sizi zor durumda bırakmayayım isterseniz. Halkın içerisine giriyorsunuz bu nedenle yardımcı olayım size. Belediye başkanınız zaten korkudan halkın içerisine giremiyor. 3 buçuk yıldır yaklaşık 2 milyar 600 milyon bir bütçe sahip olan sizler bu bütçe karşılığında 3 tane projenizi, hizmetinizi, ya da faaliyetinizi çıkın kamuoyuna açıklayın da görelim” tepkisini gösterdi. 


İngiltere’ye neden gitti? 


Kemal Deniz Bozkurt’un Esenyurt halkına anlatacak 3 proje bulmasının mümkün olmadığını belirten Çoban, “Ama gezmeye, tozmaya, şov yapmaya vakit buluyor. Ben size 3 tane faaliyetini anlatayım. Birincisi; Devasa bir Nazım Hikmet parkı olmasına rağmen kültür merkezinin önüne geldiniz Nazım Hikmet heykeli diktiniz. Zaten merhum yazarı yurt dışına sizler gönderdiniz sonra da heykelini bir inat uğruna kültür merkezinin önüne kondurdunuz. İkincisi; Yurt dışı gezileriniz; Başkanı bu ilçede gören var mı? İngiltere’de, Bulgaristan’da, Yunanistan’da, Antalya Serik’de, Kıbrıs ile birçok ülke ve ilde gezip dolaşıyor. Merak ediyorum İngiltere’ye neden gitti? Günlerce orada kaldı. Esenyurt’un yararına olacak hangi proje ile döndü. Ya da ilçemizin faydasına olacak hangi projelerle döndü? Üçüncüsü; Bir başka büyük projesi de ‘Uluslararası Dünya Dans Festivali.’ Ne kadar büyük proje! Kültürel faaliyetlerinize karşı değiliz tabi ki. Fakat Esenyurt’un daha önemli öncelikleri ve problemleri yok mu? Üzülüyoruz, ağlanacak halimize burada gülüyoruz. Birde utanmadan sağda solda beni çalıştırmıyorlar iftirası atacaksınız. 2022 yılında 1 milyar 300 milyon, 2021 yılında 887 milyon, 2020 yılında 800 milyon bütçe vermişiz size. Bu bütçeyi hazırlarken ve harcarken sağlık ocağı, kreş, kültür merkezi, spor tesisi, muhtarlık binaları, cami, cemevi gibi aklınıza gelen ne gibi projeler varsa yapacağız dediniz de biz mi engelledik?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.