Esenyurt Belediyesi, ‘Derman Çarşısı’ ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatıyor.

Esenyurt Belediyesi, ‘Derman Çarşısı’ ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatıyor.
Esenyurt Belediyesi, ‘Derman Çarşısı’ ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatıyor. Kurban Bayramı öncesinde ailelere temin edilen erzak kolilerinin yanı sıra çocuklara hediye edilen bayramlık kıyafetlerle ilçede dayanışma ve yardımlaşma sağlandı

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un hayata geçirdiği Derman Çarşısı, ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardımlarına devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla binlerce vatandaşın destekçisi olarak örnek oluşturan Esenyurt Belediyesi, bayramda da ihtiyaç sahiplerini unutmadı. Başvuruları sonucunda Eski Belediye Binası içerisinde bulunan Derman Çarşısı’na gelen vatandaşlara yapılan erzak kolisi yardımının yanı sıra çocuklar için hazırlanan bayramlıklar ile miniklerin bayram neşesini eksiksiz yaşaması sağlandı.

Hazırlıklar tamamlandı

Esenyurt Belediyesi, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmeleri için çeşitli hazırlıklar yaptı. Kurban Bayramı dolayısıyla gerekli çalışmalar gözetilerek, ilgili ekipler tarafından ilçe genelinde hummalı bir çalışma başlatıldı. Tüm ibadethane, cadde, sokak ve kurban kesim alanlarında gerçekleştirilen temizlik çalışmaların yanı sıra vatandaşların dinî vecibelerini sağlıklı ve kusursuz bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için ilçenin sekiz ayrı yerinde kesim alanları hazırlandı. Esenyurt Belediyesi’nin hassasiyetle hazırladığı kesimhanelerden faydalanmak isteyen vatandaşlar, bayram gününe kadar kurban kesim alanlarından randevu alarak kurban ibadetlerini uzman kasaplar eşliğinde gerçekleştirebilecek. Bayram boyunca alanlarda bulunan uzman kesim ekipleri, kurban kesim işlemlerini dinî usullere uygun bir şekilde gerçekleştirerek vatandaşa kurban etlerini sağlıklı bir şekilde teslim edecek.


Sağlıklı ve güvenli

Esenyurt Belediyesi, kurban kesim alanları başta olmak üzere ilçe genelindeki temizlik çalışmalarına ara vermeden devam edecek. İlçenin sekiz ayrı yerindeki kurban kesim alanlarında bulunan veteriner hekimler gerekli sağlık kontrollerini sürdürerek, bayram süresince kurban kesimleri esnasında doğabilecek aksaklıklara karşı alanda hazır bulunacak. Öte yandan ilaçlama ekipleri de ilçe genelinde uçan haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Gerekli kontrol ve tedbirleri tamamlayan zabıta ekipleri ise belediyenin belirlediği kesim alanları dışında kesim yapan kişilere anında müdahale ederek, çevrede oluşabilecek herhangi olumsuz bir durumun önüne geçecek.

BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.