Esenyurtlu minik Efe başarıya doymuyor

Esenyurtlu minik Efe başarıya doymuyor
Esenyurt Belediyesi’nin desteklediği Efe Güngör elde ettiği başarılarla ilçeye büyük gurur yaşatıyor.

Esenyurt Belediyesi’nin desteklediği 10 yaşındaki üstün zekalı Efe Güngör başarıdan başarıya koşuyor. Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesindeki bilgi evlerinde eğitim gören Efe, 9 bin öğrencinin katıldığı İstanbul Bilim Olimpiyatlarında rakiplerini eleyerek Esenyurt’ta birinci, il genelinde ise 33. oldu.  Minik Efe, bu yıl içerisinde Esenyurt ve civar ilçeler arasında düzenlenen Fen ve Matematik olimpiyatlarında üçüncü olurken, Avcılar Matematik Olimpiyatları (AVMATO) takımına da seçildi. Okulunu birincilikle bitiren Efe Güngör son olarak Türkiye’de üstün yetenekli öğrencilerin yetiştirildiği Araştırma Geliştirme Eğitim ve Uygulama Merkezi Ortaokulu’ndan (ARGEM)  davet alarak 4 yıl boyunca ücretsiz bir şekilde eğitim görme imkanı kazandı.

Üstün zekalı olduğu 6 yaşındayken sınıf öğretmeni tarafından fark edilen Efe, o yaşta Esenyurt Bilim ve Sanat Merkezi sınavlarına girerek başarı elde etti ve merkezde eğitim görmeye başladı. Bu merkezde güneş enerjisiyle çalışan panel gibi birçok icat yapan Efe aynı zamanda belediye bünyesindeki kültür merkezlerinde piyano eğitimi almaya başladı. Dört yıl önce Esenyurt Belediyesi’nin Bilgi Evleri’yle tanışarak burada Akıl ve Zeka Oyunları derslerine başladı. Bu dersler onun hem sosyalleşmesini hem de okulda aldığı eğitime katkıda bulunmasına yardımcı olmanın yanında ona analitik düşünme becerisi de kazandırdı.

‘Efe çok başarılı çocuk”


Esenyurt Belediyesi Akıl ve Zeka Oyunları öğretmeni Muradiye Keskin, “Efe ile burada zeka oyunlarımızı oynuyoruz. Zeka oyunları stratejik gelişmeyi öngören, öngörüyü güçlendiren oyunlar Efe’de bu başarısının temelinde ve devamında bu zeka oyunlarının faydasını görüyor. Öğrencimiz oyunlarda oldukça başarılı. Sınıfta her hafta günün yıldızını seçiyoruz onun günün yıldızı olmadığı bir alan yok diyebilirim. Efe’nin yolunun son derece açık olduğunu düşünüyorum. Nezaketiyle, kibarlığıyla, beyefendiliğiyle arkadaşlarının arasında son dere örnek teşkil eden bir öğrencimiz. Hayatında başarılı olacağına kesinlikle inanıyorum. Kendisine de güveniyorum” dedi.

‘Esenyurt Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum’


Efe’nin ilgisi olan konularla alakalı araştırma yapmaktan ve projeler üretmekten hoşlandığını söyleyen annesi Emine Nihal Güngör şöyle devam etti, “Biz Efe’nin üstün zekalı olduğunu 6 yaşında fark ettik. Birinci sınıfa giderken öğretmeni tarafından BİLSEM sınavlarına sokulmak istendiği söylendi. Okumayı evde öğrendi fakat özel yetenekli olduğunu bilmiyordum. Daha sonra Bilim Sanat Merkezi sınavına girdi ve kazandı. Birinci sınıftan beri Esenyurt BİLSEM’e devam ediyor. Efe ev de ilgisi olan konularla alakalı araştırma yapmaktan, projeler üretmekten hoşlanıyor. Robotik kodlama ve yazılımı seviyor. TUBİTAK için önümüzde ki yıla proje hazırlıyor. Bunlarda öğretmenlerinin katkılarının yanı sıra Esenyurt Belediyesi bünyesinde bulunan kültür merkezlerinin ve Bilgi Evleri’nin emeği var. Efe’nin akıl ve zeka oyunları dersine girdiğinde analitik düşünme becerisi ve mukayese gücünün geliştiğini gözlemledik. Bu da derslerine katkı sağladı. Esenyurt Belediyesi’ne ve Esenyurt Belediye Başkanına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Esenyurt Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu akıl zeka oyunları dersinde güzel vakit geçirdiğini söyleyen Efe Güngör, “Burada akıl oyunları oynuyoruz, turnuvalar yapıyoruz. Burada çok mutluyum. Evde genellikle sistem etkinlikleri yapıyorum robotlar oluşturuyorum. Piyano çalabiliyorum. Singapur matematiği, atletizm, akıl zeka oyunları benim hoşuma gidiyor. Kendime yeni şeyler katmaya çalışıyorum. İlerde de vatanıma milletime hayırlı bir birey olmak istiyorum. Bana bu imkanları sunan Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.