Esenyurtlular kardeşliğin resmini boyadı

Esenyurtlular kardeşliğin resmini boyadı
Esenyurt Belediyesi tarafından Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda hazırlanan cumhuriyetin kuruluşunu anlatan kardeşlik resmine ilk fırçayı atan Başkan Bozkurt, “Bu resimde herkesin bir izi olacak, bu resim hepimizin resmi” dedi.
Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ‘Cumhuriyet için bir fırça da sen at’ resim etkinliği düzenlendi. Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, Cumhuriyet'in 10. kuruluş yıldönümünde çekilen ve simge haline gelen bir fotoğrafın karakalem çalışması, vatandaşlar tarafından renklendirildi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

Bu resim bizim resmimiz’

Etkinlikte cumhuriyet ve kardeşlik için ilk fırçayı minik Azra ile birlikte atan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Bu etkinlikte, bir olduğumuzu, beraber olduğumuzu, yeni bir başlangıç yaptığımızı bir fırça atarak göstermek istiyoruz. Hepimizin bir izi olsun burada, herkes bir fırça atacak. Dolayısıyla bu bizim resmimiz olacak. Buna sahip çıkacağız, bunu yürütürken asla haktan, adaletten, hukuktan vazgeçmeyeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde, çalışarak üreterek, hakça paylaşarak yaşayacağız” dedi.


Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir’

Cumhuriyetin tarihte çok önemli değişimlere neden olan bir yönetim şekli olduğunu söyleyen Başkan Bozkurt, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yaşanan acılardan sonra geçmişteki refahımıza yeniden kavuşalım diye bir Kurtuluş Savaşı mücadelesine başlamışlardır. Bu savaş sonunda insanların daha eşit ve barış içerisinde nasıl yaşayabileceklerini düşünen Atatürk, bu coğrafyaya en uygun yönetim şeklinin cumhuriyet olduğunu söylemiştir. Cumhuriyet aslında, bu coğrafyada yaşayan vatandaşlarımızın birlikte yaşama iradesidir, cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Bu etkinlikte boyadığımız resim, zor zamanlardan bugünlere geldiğimizi göstermektedir. Nereden geldiğimizi unutmaz ve cumhuriyetin hedeflerini aklımızdan çıkarmazsak, nereye gideceğimizi de rahatlıkla buluruz” diye konuştu.

Barış ve kardeşlik içerisinde yaşamalıyız’

Bundan sonraki süreçte insanların birbirini ötekileştirmeden kabul etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Bozkurt şöyle devam etti: "Bu ülke bölünmez bir bütündür, bayrağımız vardır ama 'Bu coğrafyada yaşayan herkes eşit yurttaştır’ ilkesinden vazgeçmeden, bir arada durmamız lazım. Yaşadığımız ilçede de farklı kültürde, inançta ve kökende insanlar var. Burada eğer barış ve kardeşlik içerisinde yaşamayı başarırsak Türkiye’ye ve dünyaya örnek sonuçlar çıkacaktır diye düşünüyorum” Başkan Bozkurt daha sonra vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.