İRTİBATIMIZ KOPMAYACAK

İRTİBATIMIZ KOPMAYACAK
Esenyurt’tan ülkelerine dönüş yapan Suriyelilere 210 kişi daha eklendi. Suriyeleri uğurlayan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ülkelerine giden Suriyelerle irtibatın kopmayacağını belirterek Esenyurt ile gittikleri bölgeler arasında ticaretin
Esenyurt Belediyesi’nin organizasyonuyla 210 kişilik Suriyeli daha memleketlerine döndü. Esenyurt Belediyesi’ne ait araçlarla Suriyeliler, ülkelerine dönmek üzere Esenyurt Belediyesi eski binası önünden Kilis Öncüpınar, Hatay Yayladağı ve Cilvegözü Sınır Kapısı’na doğru 5 araçla yola çıktı. Kesin dönüş yapan Suriyelilerin eşyaları da Esenyurt Belediyesi tarafından ayrı bir araçla memleketlerine gönderildi. Sınır kapılarına ulaşan Suriyeliler güvenli bölgelerden ülkelerine ulaştırılacak. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’ta Suriyelileri ülkelerine uğurlarken onlara iyi gelecekler diledi.

6 bin 500 kişi döndü

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yaptığı konuşmada şu ana kadar Esenyurt’tan 6 bin 500 civarında kişinin Esenyurt Belediyesi aracılığıyla ülkelerine döndüğünü vurgularken “Esenyurt’tan göreve geldiğimiz zamandan bu yana da bin 400 civarında kişi gitti. Uzun süredir Suriyeli vatandaşlarda bir gitme isteği vardı. Vatandaşlarımızda artık rahatsız olmaya başlamışlardı. Biz iki tarafında dileğini yerine getirmek için bu süreci hızlandırıyoruz. Sadece bu iş için çalışan arkadaşlarımız var” dedi.

Bizi tercih ediyorlar

Esenyurt’tan ayrılanların ülkelerine döndüğü zaman burada kalanlara bilgileri aktardıklarını bildiren Başkan Bozkurt, "Kalanlarda eğer gitmek istiyorlarsa, buradaki işlemlerini belediyemiz yapıyor. Araç tahsis ederek, geçişle ilgili bütün işlemleri biz organize ediyoruz. Sonrasında da hem iaşelerini hem yol masrafları belediyemiz tarafından karşılanıyor. Hem ücret ödemedikleri, hem de güvenli bir şekilde gittikleri için bizi tercih ediyorlar” diye konuştu. Bundan sonraki süreçte oraya gidenlerle irtibatlı olunacağını belirten Başkan Bozkurt, "Belki onlar sayesinde Esenyurt ile Şam, Halep gibi bölgelerdeki ticareti de hızlandırmış olacağız. Buradan onların ihtiyacını karşılayıp buradaki arkadaşların ticaret yapmasını sağlayarak, onların sağlıklı ürünler tüketmesine de katkı sunacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.