Özel çocuklara özel egzersiz

Özel çocuklara özel egzersiz
Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirdiği yüzme egzersiziyle özel çocukların gelişimine katkı sağlıyor.

Her perşembe günü servisle alınan özel çocuklar ve gençler, yüzme seansında hem eğleniyor hem de bu seanslar ile birçok engeli aşıyor. Esenyurtlu aileler, bu hizmet sayesinde çocuklarında ciddi gelişim olduğunu hatırlatarak çocuklarındaki bu gelişmeyi ‘mucize’ olarak ifade ediyor.


Bizim için bir mucize


Çocuğunun, havuz egzersizlerini yapmadan önce bir dakika bile ayakta duramadığını anlatan Merdiye Kılıç, “Çocuğum şu anda Allah'a şükür İstiklâl Marşı okunup bitene kadar ayakta durabiliyor” ifadelerini kullandı. Kılıç, “Havuzun engelli seansı açıldığından beri biz buranın abonesi olduk. O gün bugündür hocalarımızın hepsinden memnunuz. Çalışanlarından da çok memnunuz. Allah razı olsun hepsinden. Bir saniye bile ayakta duramıyordu. Çocuğum şu anda Allah'a şükür İstiklâl Marşı okunup bitene kadar ayakta durabiliyor. Bizim için bir mucize. Havuz, kasları daha çok çalıştırdığı için tercih ediyoruz. Bu yüzden kas hastalığı olan çocuklar da havuzu daha çok tercih ediyor. Ana sınıfından beri bütün gün okulda bekliyordum. Sabah fiziğe, rehabilitasyona, havuza geliyordum. Öğleden sonra da okulda bütün gün bekliyordum. Önceden ‘Anne hiç ayrılma buradan’ diyordu. Şimdi en azından ‘Anne git işini 5-10 dakika hallet, dinlenebilirsin dışarıda, sonra yine yanıma gel ama unutma sakın beni’ diyor. Emeği geçen çalışanlardan, temizlik görevlilerinden ve Başkanımıza kadar herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.


 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.