TOPKEYÜN MÜCADELE

TOPKEYÜN MÜCADELE
Esenyurt’ta ibadethane ve okullar virüslere karşı ilaçlanıyor. İbadethaneler ve okullarda; tuvaletler, lavabolar, spor salonları, konferans salonları, ve yönetim odalarına kadar her bölge dezenfekte ediliyor

Esenyurt Belediyesi vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşayabilmesi amacıyla, okul ibadethane gibi ortak kullanım alanlarında hastalık yapıcı mikrop ve virüslerin yok edilmesi için ilçe genelinde ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları yapıyor.

Dezenfekte ediliyor

Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, son günlerde salgın ve bulaşıcı hastalıkların yayılması nedeniyle ilçe genelindeki okul ve ibadethanelerde ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarını artırdı. Ekipler tarafından gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarında ibadethaneler ve okullarda; tuvaletler, lavabolar, spor salonları, konferans salonları, ve yönetim odalarına kadar her bölge dezenfekte ediliyor. Salgın ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasında büyük etkisi olan ortak alanlar, mikroplardan virüslere, böceklerden haşerelere kadar insan sağlığına zararlı her türlü unsura karşı ilaçlanarak temizleniyor. Yetkililer, ilçe genelinde ibadethane ve okullarda yürütülen dezenfeksiyon çalışmalarının belirli aralıklarla devam edeceğini aktardı.

ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTTU

Esenyurt Belediyesi, Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısı sonucu şehit düşen askerlerimiz için Esenyurt’ta mevlit okuttu. İdlib şehitlerimiz, Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği ‘Şehitler Mevlidi’ programında anıldı. Mevlit programı, Esenyurt Merkez Camisi'nde akşam namazından sonra gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan programda, şehitler için mevlit okundu, dua edildi. Programa, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlit sonunda vatandaşlara mevlit lokumu ikram edildi.

PARKLAR YAZA HAZIRLANIYOR

 Esenyurt Belediyesi, ilçe merkezinde ve mahallelerde bulunan parkların yaz ayları için bakımına başladı. Her sene olduğu gibi bu yıl da bir birinden farklı çiçek ve bitkiler parkları süsleyecek. Esenyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde ve mahallelerde bulunan park ve yeşil alanlar bahar bakımına alındı. Yaz aylarının vazgeçilmez mekanları olan park ve bahçelerde, ilk cemrenin düşmesiyle birlikte hummalı bir çalışma başlatıldı. Vatandaşların en büyük sosyal faaliyet alanlarında olan parkları daha kullanılabilir hale getirmek için çalışmalarını aralıksız devam ettiren ekipler, bahçe ve yeşil alanların bakıma alınmasının yanı sıra ilçe merkezinde ve yol kenarlarında bulunan ağaçları budayarak gençleştirme, cadde ve orta refüjlerde çiçeklendirme çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, park ve bahçelerde yapılan bahar bakım çalışmalarının yaz boyunca devam edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.