İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

EY BAHÇELİ VE EY KILIUÇTAROĞLU(!)

EY BAHÇELİ VE EY KILIUÇTAROĞLU(!)

Seçimler yapıldı. Millet 13 yıldır ülkeyi yönetenlere; siz artık bu ülkeye zarar veriyorsunuz toplumu ayrıştırdınız ötekileştirdiniz birçok şaibeye karıştınız kenarda durun size desteğimiz devam ederse demokrasiyi rafa kaldıracaksınız tek adam iradesine ülkeyi mecbur edeceksiniz. Hizmet diye yaptığınız her işte bir yolsuzluk adam kayırma savurganlık ve israf var. Ülkeyi bölünmenin eşiğine getirdiniz. Toplumu gerdiniz insanlar mutsuz huzursuz ettiniz milletin vergilerinden yapılan sosyal yardımları kişisel hesaplarınızdan yapmış gibi sundunuz ve bu sosyal yardımları oy aracı olarak kullandınız.


Yüz yıldır bir arada yaşayan insanları ötekileştirip toplumu kamplara ayırdınız. İnançları dini alabildiğine siyasallaştırıp insanları dinden soğuttunuz. Milli eğitimi millilikten çıkarıp dinsel eğitim veren tarikat şeriat ve irtica yuvaları haline getirdiniz. Anayasal haklarını kullanan insanlara meydanlarda dayak attırıp zehirli gazlar sıktırdınız gençleri öldürttünüz.
17/25 aralıkta Türkiye cumhuriyetinin en büyük yolsuzluklarını yaptığınız ortaya çıktı.Millet kutuları kasaları gördü ifadeleri itirafları konuşmaları dinledi.Bu olayları araştıran polisleri yargılayan hakim savcıları tutuklattınız.

12 Yıl birlikte hareket ettiğiniz devletin tüm kurumlarını teslim ettiğiniz TSK.’ya aydınlara gazetecilere vatanseverlere birlikte kumpas kurup yıllarca cezaevlerine tıktıktan sonra kandırıldık dediniz. Suç ortağınız cemaatlerle yollarınızı ayırıp onlara “paralel” yapı diyerek savaş açtınız.

EY!.. BAHÇELİ VE KILIÇTAROĞLU; siz meydanlarda böyle düşünen ve iradesini bu doğrultuda sandığa yansıtan halka AKP’yi şikâyet edip hesap sorulacak dediniz.
Şimdi siz meydanlarda halka verdiğiniz bu sözde duracak mısınız? Durmayacak mısınız? Sosyal projelerden bahsettiniz hesap soracağım dediniz kirlenmiş gerilmiş bölünmenin eşiğine getirilmiş ülkeyi normale döndürme konusunda söz verdiniz. 

Ancak görülüyor ki siz geçmişten ders almıyorsunuz. Çıkan seçim sonuçlarını iyi okuyamıyorsunuz. Daha ilk günlerden ülke yönetimini ele almak konusunda şartlar ileri sürüp ülkeyi yeni bir kaos ortamına getirerek halkın gözünde beceriksiz olmaya AKP. yi yeniden parlatmaya soyundunuz. Bu tutum halka ve ülkeye ihanettir. Aklınızı başınıza alın.35-40 yıldır bu ülkede örtülü bir iç savaş vardır. Silahla baskıyla bir sonuç alınamamıştır. AKP açılım adıyla yola çıkıp terör örgütüyle illegal oluşumlarla görüşmeler antlaşmalar yapmış komşu ülkelerin iç işlerine karışarak silah ve lojistik destek sağlamış Türkiye’yi  o ülkelerden göç ve terör ithal eder hale getirmiş etniksel ve dinsel kesimlerin ülkeyi bölmelerinin temellerini atmıştır. Netice olarak macunu tüpten çıkarmıştır uyanın artık bu macun bu aşamadan sonra tüpe girmez.

Meydanlarda halka verdiğiniz sözleri yerine getirmek yıkılan dağılan bölünme noktasına gelen ülkeyi normalleştirmek mutsuz huzursuz gergin toplumu rahatlatmak için milletin sandığa yansıyan iradesi olan CHP.MHP.HDP koalisyonu için ön koşul ortaya atmadan önce iktidar olun.

İktidar olmadan hesap sorulamaz. Öncelikleriniz toplumun her kesimine verdiğiniz sözleri yerine getirmek olmalıdır.

Ülke normalleştikten yüce divan kurulduktan yargı polis tarafsızlaştırıp devletin yargısı polisi haline getirildikten TSK görev alanına çekildikten milli eğitim çağdaş normlara döndürüldükten sonra ülkeden kopma noktasındaki etniksel yapının parlamentoya taşınan iradesiyle bölünmeden tek devlet anlayışından ödün vermeden demokratik çözüm için kabile devletleri hariç dünyanın birçok medeni ve demokratik ülkesinde olduğu gibi kalıcı çözümler üretmek, terör unsurlarının silahı bırakıp siyaset yoluyla ülke yönetiminde söz sahibi olmalarının yolunu açmak zor değildir.
50-60 yıldır hamaset nutuklarıyla silahla baskıyla bir çözüme ulaşılmamış bu uğurda birçok memleket evladı kaybedilmiş halkın mutluluğu ve refahı için kullanılacak trilyonlarca para baruta kana gözyaşına yatırılmıştır.

Aklınızı başınıza toplayın. Bu sizin ve ülkenin son şansıdır. Eğer bu uzlaşmayı gerçekleştiremezseniz özellikle CHP ve MHP olarak yapılacak bir erken seçimde baraj altında kalmanız şaşırtıcı olmayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlyas Öztekin Arşivi