Kamuran Akdemir

Kamuran Akdemir

EY EV HANIMI! BİRİNCİ VAZİFEN…

EY EV HANIMI! BİRİNCİ VAZİFEN…

EY EV HANIMI! BİRİNCİ VAZİFEN…

İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ VE DÖRDÜNCÜ VAZİFEN...


Ey Ev Hanımı!

Birinci vazifen, saçlarını süpürge yapmak, bu süpürgeyle evini temizlemek, çocuklarını iyi yetiştirmek ve kocanı asla başka bir kadına kaptırmamaktır.
Mutluluğunun ve depresyona girmemenin yegane temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli planındır. İstikbalde dahi, seni bu hazinenden mahrum etmek isteyecek, kaynana, görümce, elti ve altın günü arkadaşların olacaktır. Bir gün, evini ve kocanı müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyeti, saçını, başını, ayakkabılarını ve çantalarını düşünmeyeceksin! Unutma! Bu imkan ve şerait, çok namusait bir mahiyette sana dönebilir. Evine ve kocana göz dikebilecek düşmanlar, bu yaşlarına kadar koca bulamamış kızlar, kaynanalarından çok çekmiş ya da kendilerini en iyi ilan etmiş altın günü arkadaşların bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz yuvanın, bütün camları göz altına alınmış, bütün odalarına girilmiş, mutfağı dağıtılmış, buzdolabın yağmalanmış ve kocanın kalbinin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere depresyona girmiş, saçın başınla oynamış ya da kendini temizliğe kaptırmış olabilirsin. Ancak unutma ki, psikolojisi senden üst seviye de olan, henüz ev hanımlığından haberi olmayan o düşmanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunup sana büyü yaptırabilirler. Gözlerini dört aç, dörtlüleri yak!
Ey annesinin yolundan giden ev hanımı!
İşte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen; evini ve yuvanı temiz tutmak, kocana aşkla bağlanmak, çocuklarına iyi bir anne olmak, iyi bir gelin, iyi bir komşu olmaktır!
“Muhtaç olduğun kudret damarlarında ki asil kanda mevcuttur!”
Bir de kocanın cüzdanında, kredi kartların da ve sana hediye edeceği arabadadır!

Not: "ÇILDIRMIŞ EV HANIMI" kitabımdan alıntıdır. Henüz bastıramadığım ve sponsor bulamadığım kitabımın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kamuran Akdemir Arşivi