TSK: Yüksekova'daki hava harekatında 11 PKK'lı terörist öldürüldü

TSK: Yüksekova'daki hava harekatında 11 PKK'lı terörist öldürüldü
GENELKURMAY Başkanlığı, Hakkari Yüksekova'da tespit edilen PKK'lı teröristlere ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava harekatı ile imha edildiğini ve 11 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

 
YÜKSEKOVA'DA 11 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ 
  
Hakkari Yüksekova'da tespit edilen  PKK'lı teröristlere ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava harekatı ile imha edilirken, 11 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.. Ayrıca bölgede yapılan aramada, bir PKK'lı teröristin cesedi araziye gizlenmiş olarak bulundu.  PKK terör örgütü tarafından kullanılan 4 adet mağarada; bir adet Doçka uçaksavar makineli tüfeği, 8 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Bixi makineli tüfeği, bir adet Kannas keskin nişancı tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar, 4 adet RPG-7 roketi, 10 adet el bombası, bir adet telsiz, bir adet radyo, ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi. 
 
 
TUNCELİ'DE 3 PKK'LI TERÖRİSTİN CESEDİ BULUNDU 
 
 
Tunceli'de devam eden operasyonda, PKK terör örgütü kullanılan bir adet sığınakta 3 PKK'lı teröristin cesedi bulunurken çok sayıda yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi. 
 
 
LİCE'DE 400 KİLOGRAM AMONYUM NİTRAT ELE GEÇİRİLDİ 
 
 
Diyarbakır Lice'de devam eden operasyonda; bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 4 adet dolu Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 3 adet tabanca, 2 adet dolu tabanca şarjörü, bir adet av tüfeği, 200 kilogram esrar ve 600 bin  kök hint keneviri, 400 kilogram amonyum nitrat, 15 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 4 bin adet torpil, ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi. 8 şüpheli kişi göz altına alındı. Ayrıca operasyon bölgesinde 3 adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek yerinde imha edildi. 
 
 
BAŞKALE'DE 100 KİLOGRAM PATLAYICI MADDE, 300 METRE KABLO, 2 ADET FÜNYE ELE GEÇİRİLDİ 
 
 
Van Başkale'de devam eden operasyonda; 45 kilogram patlayıcı madde, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme, yiyecek ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi. Yolmaçayır Mahallesinde bir evde yapılan aramada 100 kilogram patlayıcı madde, 300 metre kablo, iki adet fünye ele geçirildi. 
 
 
BULANIK'TA  2 ADET EL YAPIMI PATLAYICI  İMHA EDİLDİ 
 
 
Muş Bulanık'ta devam eden operasyonda 2 adet el yapımı patlayıcı (ikişer büyük tüp) bulunarak imha edildi. 
 
 
ŞANLIURFA'DA 5 PKK'LI TERÖRİST TESLİM OLDU 
 
 
Şanlıurfa  Ceylanpınar'da 4 terörist, Hilvan'da 1 terörist olmak üzere toplam 5 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.