Bağımsız adaydan polise dayak !

Bağımsız adaydan polise dayak !
Bağımsız adaydan polise önce küfür sonra dayak

ŞANLIURFA bağımsız milletvekili ve BDP’nin desteğiyle yeniden bağımsız aday olan İbrahim Binici, Suruç’ta tartıştığı iki polis memurunu darp etti. Polisler, dövüldüklerine ilişkin rapor alırken, İbrahim Binici ise tokat iddiasının doğru olmadığını söyledi.Suruç’un Boztepe Köyü’ne öğle saatlerinde giden İbrahim Binici, seçim sandıklarının bulunduğu Boztepe Köyü İlköğretim Okulu’nda polis memurları H.A ve H.U. ile karşılaştı. Köyde sorumluluğun jandarmaya ait olduğunu söyleyen Binici, polis memurlarına bölgeden ayrılmalarını söyledi. Polis memurları ise Binici’ye valilik kararı ile köyde görevlendirildiklerini söyledi. İddiaya göre İbrahim Binici polisleri tokatlarken, yanındakiler de tartaklayıp dövdü.

Suruç Devlet Hastanesi’ne başvuran polis memurları H.A. ve H.U., milletvekili İbrahim Binici tarafından kendilerine tokat atıldığını, yanındaki kişiler tarafından da dövüldüklerini söyleyerek rapor aldı. İki polis, Binici ve yanındakiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Olayla ilgili gazetecilerin telefonla ulaştığı İbrahim Binici, köylerde gezisini sürdürdüğünü, polislere tokat attığı iddiasının doğru olmadığını söyledi. Polisleri görev yeri olmayan bir yerde görünce duruma itiraz ettiğini söyleyen Binici, "Polislere, jandarma sorumluluk alanda ne aradıklarını sordum. Bana valilik kararı görevlendirildiklerini söylediler. Ben de o zaman polislere, görev yerlerinin oy kullanılan salonların içi olmadığını söyleyip, dışarı çıkmaları gerektiğini anlattım. Daha sonra köyden ayrıldım. İddialar kesinlikle doğru değil" dedi.


VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

Suruç’un Boztepe Köyü’nde yaşanan konuya ilişkin Şanlıurfa Valiliği açıklama yaparak, milletvekili Binici’nin 2 polis memurunu dövdüğünü ve olayla ilgili adli soruşturmaya başlandığını bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, seçimlerin huzurlu ortamda gerçekleştirilmesi ve sandık güvenliğinin sağlanması amacıyla il genelinde kolluk kuvvetlerinin görevlendirildiği ifade edilerek şöyle denildi:

"Bugün ilimiz Suruç ilçesi Boztepe Köyü 1140 numaralı sandıkta görevli, üzerlerinde polis yeleği bulunan polis memurları Hasan Ata ve Hüseyin Umdu, sandık başkanına herhangi bir sorun olup olmadığına dair tutanak imzalattırdıkları esnada 23. dönem Şanlıurfa Milletvekili ve 24. dönem bağımsız Şanlıurfa Milletvekili adayı İbrahim Binici bahse konu sandık bölgesine gelerek, görevli polis memurlarına sinkaflı kelimeler kullanarak ve her iki memuru darp ederek olay yerinden ayrılmıştır. Olayla ilgili İlçe Seçim Kuruluna gerekli bilgi verilerek, adli tahkikata başlanılmıştır."

BURASI DAĞ BAŞI MI?

Şanlıurfa’da, bağımsız milletvekili ve BDP’nin desteğiyle yeniden bağımsız aday olan İbrahim Binici’nin, Suruç’ta sandık başında tartıştığı iki sivil polis memuruna tokat attığı iddiasına Vali Nuri Okutan’dan sert tepki geldi. Vali Okutan," Geçen seçimlerde de bu vekilimizin böyle polislere karşı, oradaki sandık görevlilerine karşı bir müdahalesi olmuştu. Binici’nin bu ikinci vakasıdır. Biz orada herkes hür bir şekilde oyunu kullansın diye o güvenlik güçlerini oraya gönderdik. O zaman orman kanunu mu geçerli olacak? Burası dağ başı mı?" diye yaşanan olayı sert bir dille kınadı.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, eşi Demet, çocukları Ramazan ve Reyan Okutan’la birlikte oylarını kullanmak için Rasime Polat İlköğretim Okuluna gitti. Burada 1180 nolu sandıkta oylarını kullanan Okutan ailesi bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Oy kullanma işlemlerini tamamlayan Vali Nuri Okutan, okul bahçesinde gazetecilere açıklamada bulundu.

Suruç’un Boztepe Köyü’ne bağımsız aday İbrahim Binici’nin, seçim sandıklarının bulunduğu Boztepe Köyü İlköğretim Okulu’nda polis memurları H.A ve H.U. ile tartışmasını sert bir dille kınayan Okutan, ‘Biz orada herkes hür bir şekilde oyunu kullansın diye o güvenlik güçlerini oraya gönderdik. O zaman orman kanunu mu geçerli olacak. Burası dağ başı mı? İşte demokrasi işte sandık, herkes gidip sandıkta oyunu kullanacak" dedi.

BDP’nin desteklediği bağımsız adaya yönelik sert eleştirilerde bulunan Okutan konuşmasına şöyle devam etti; "Bugün vatandaşlık görevini yerine getiriyoruz. Sabah saatlerinden itibaren il ve ilçelerdeki sandık sorunlarıyla boğuşuyoruz. Ama şimdi de geldik vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Herkesin oyu kıymetlidir. Herkesin oyuna sahip çıkmasını istiyorum. İbrahim Binici’nin maalesef bu ikinci vakası oldu. Geçen seçimlerde de böyle bir polislere karşı, oradaki sandık görevlilerine karşı aynı vekilimizin bir müdahalesi olmuştu. Bugünde öyle bir müdahaleyle karşı karşıya kaldık. Kimse kimseye baskı yapıyorsa seçimle ilgili kurumlar var. Komisyonlar var, merciler var, oraya başvurulur gereği yapılır. Burada resmen seçime müdahale edilmiştir. Yaşanan bu olay için çok üzgünüz. Kamu görevi yapan insanlara tokatlama olayını Türkiye’de bu konuyu çok ciddi ele alması lazımdır. Bu dokunulmazlık zırhı, bu manada istismar edilmemesi lazımdır. Herkes dokunulmazlık zırhına sahip çıkması lazım. İnsanların ne düşüncesi varsa gitsin sandıkta oyunu kullansın niyetlerini eğilimlerini göstersinler. Bu tür olayları kesinlikle kınıyorum. Bu ikincisi oldu aynı vekilin bunun durdurulması lazım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.