Bakan'dan hatalı oy !

Bakan'dan hatalı oy !
Bakan Çağlayan yanlışlıkla ‘evet’ mührünü zarfa da bastı...


DEVLET Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Zafer Çağlayan, yanlışlıkla zarfın üzerine de mühür basınca görevlilerden yeni zarf alıp oyunu kullandı. Çağlayan, "Sözün bittiği yerdeyiz. Bu seçim, milletimiz için yeni ufuklar, yeni demokratik açılımların ve yeni gelişmelerin vesilesi olur. Sandıktan ne çıkarsa, artık herkes onu kabul edecektir " dedi. BDP'nin desteklediği bağımsız aday Ertuğrul Kürkçü ise Tarsus'ta seçim sandıklarını gezdiklerini belirterek, "Okullarda emniyet görevlilerinin sandıklara 15 metreden fazla yaklaşmama kuralını ihlal ettiklerini ve uyarılara rağmen, yasayı, 'sandıktan 15 metre uzaklaşmama' olarak yorumladıklarını dehşet içinde gördük. Avukatlarımız İlçe Seçim Kurulu'na şikayette bulundu" dedi.

1 milyon 136 bin 510 seçmeni bulunan Mersin'de sabah saat 08.00'dan itibaren oy kullanma işlemi başladı. Mersin'den aday gösterilen Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, oy kullanmak için kent merkezinde bulunan Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi'ne geldi. Çağlayan, kimliğini ibraz ettikten sonra pusulasını alarak paravanın arkasına geçti. Oy kullanımı sırasında kaşeyi kontrol etmek için zarfın üzerine de yanlışlıkla mühür basan Çağlayan, görevlilerden yeni bir zarf istedi. Bir gazetecinin yanlışlıkla zarfa mühür basmasının heyecandan kaynaklanıp kaynaklanmadığını sorması üzerine Çağlayan, "Heyecan mu olur canım? Kaşenin içi gözükmüyor. Ben mühendisim, kontrol etmemiz lazım. Oradaki zarfı da müsvette kağıt zannederek kullandık. Siz zarfa değil, mazrufa bakacaksınız" diye konuştu.

Sandık görevlileriyle fotoğraf çektiren Çağlayan, "Şu anda sözün bittiği yerdeyiz. Bu seçim, milletimiz için yeni ufuklar, yeni demokratik açılımların ve yeni gelişmelerin vesilesi olur. Sandıktan ne çıkarsa, artık herkes onu kabul edecektir " dedi.

SEÇMEN İŞ İSTEDİ
Bu sırada yaşlı bir kadın Çağlayan'ın yanına gelerek üniversite mezunu oğlunun KPSS'ye girmesine ve iyi puan almasına rağmen bir yere yerleştirilmediğini, işlemlerde torpil döndüğünü ileri sürdü. Çağlayan, torpilin söz konusu olmadığını ancak özel sektörde oğlunu bir yere yerleştirmek için elinden geleni yapacağı sözünü verdi.

Bir başka yaşlı kadında emekli maaşlarındaki düzensizlik ve adaletsizliğinden yakınması üzerine Çağlayan, konuyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına ileteceğini dile getirdi.

BAĞIMSIZ KÜRKÇÜ, POLİSTEN YAKINDI

Çağlayan'ın ardından aynı okula BDP'nin desteklediği bağımsız aday Ertuğrul Kürkçü geldi. 1010 numaralı sandıkta oyunu kullanan Kürkçü şunları söyledi:

"Oyumu kullandım. Kime verdiğimi merak etmediğinizi sanıyorum. Tarsus'ta seçim sandıklarını gezdik. Girdiğimiz bütün okullarda da emniyet görevlilerinin sandıklara 15 metreden fazla yaklaşmama kuralını ihlal ettiklerini ve uyarılara rağmen, yasayı sandıktan 15 metre uzaklaşmama olarak yorumladıklarını dehşet içinde gördük. Avukatlarımız İlçe Seçim Kurulu'na şikayette bulundu. İlçe Seçim Kurulu Başkanı da polislerin okullarda sandık yakınında bulunmasında her hangi bir sakınca görülmemesi gerektiğini söyleyince, yazılı başvuruda bulunma kararı aldık. İl Seçim Kurulu'na da başvuruda bulunacağız."

MHP ŞANDIR

MHP Grup Başkanvekili Mersin milletvekili adayı Mehmet Şandır ise eşi Neriman Şandır ile birlikte oyunu Yenişehir İlçesi'ndeki Hacı Zarife-Çelebi Aygar Anadolu Lisesi'nde kullandı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda, CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli İlçesi'ndeki Hakan Kundak İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.

Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2005 yılında "Ananı da al git diyerek azarladığı çiftçi Mustafa Kemal Öncel de Mezitli İlçesi'nde Kuyuluk Belediye İlköğretim Okulu'nda 1066 numaralı sandıkta oy kullandı. Öncel, CHP'den milletvekili aday adayı olmasına rağmen aday gösterilmemişti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.