Demirtaş'ın oy kullandığı okulda gerginlik

Demirtaş'ın oy kullandığı okulda gerginlik
Güvenlik nedeniyle yaşanan gerginliği Selahattin Demirtaş yatıştırdı

BARIŞ ve Demokrasi Partisi(BDP) eski Genel Başkanı ve Hakkari Bağımsız Milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, oyunu Biçer Mahallesinde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar ilköğetim okulundaki 1018 nolu sandıkta kullandı.

Hakkari'nin Bağlar mahallesinde bulunan Hacı Salih Şen İlköğetim Okulu'nda koridor içerisinde alınan yoğun güvenlik önlemleri ise zaman zaman gerginliğe neden oldu. Gerginliğin yaşandığı okulun önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, oy kullanılan sınıflaın önünde bekleyen polislere ve bir sandık görevlisine tepki gösterdi. Bu durum Demirtaş'a iletildi. Bunun üzerine Demirtaş okula gelerek gerginliği yatıştırdı. Demirtaş, sandık görevlisi ve polislere herkesin duyarlı olması gerektiğini belirtirken, dışarda bekleyen kalabalığın da dağılmasını istedi. Bunun üzerine gerginlik sona erdi.

Demirtaş'ın oy kulandığı Türkiye Odalar ve Borsalar İlköğretim Okulun'da ise yoğun bir ilgiyle karyşılandı. Okul çevresinde toplanlar "En büyük başkan bizim başkan" sloganları attı. Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok zor bir dönemde önemli bir seçim yaptıklarını belirterek, "Ben oyumu yıllardır bu çatışmalarda yaşımını yitiren evlatlarımızın anaları ve babaları için, barış için kullanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Seçim güvenliği konusuna da değinen Demirtaş, "Tabiki seçimde en önemli mesele seçim güvenliği meselesidir.Başbakan uzun zamandan beridir seçim güvenliği ile ilgili tedbir alacağını belirtiyor zaten. İçişleri Bakanı bu konuda tedbir alacağını belirtiyor. Şimdi burası Hakkari. Başbakan yarın öbür gün burada halka baskı yapıldığı, zorla oy kullanıldı demesin. Çünkü gezdiğim okulların bir çoğunda sandığın başında çok sayıda polis duruyor. Sandık Başkanının çağrısı olmamasına rağmen sandığın başında bekliyorlar. Polis içeride kamerayla çekim yapıyor. Gördüğünüz gibi bütün binalar kaleşnikoflu polisler tarafından kuşatılmış durumda. Yani ortada halkın yada başka birinin baskını da söz konusu değil. Burada varsa bir baskı sandık başında görev yapan polislerin baskısıdır. Ben buradan Seçim kurulu Başkanı ile de görüşeceğim.Böyle bir ortamda halkı tahrik etmeye gerek yok. Sağduyulu olsunlar. Bizim görevli arkadaşlar bu konuda gerekeni yapıyorlar. En küçük bir sorun çıkmasın. Herkes özgür iradesiyle oy kullanabilsin diye biz de katkı sunmaya çalışıyoruz. Umut ediyorum ki en küçük bir sıkıntı yaşanmadan Hakkari ve bütün ilçelerinde seçim tamamlanacaktır.Seçim sonucu ne olursa olsun bütün ülkemiz için hayırlı olsun diyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.