İki seçmenli köyde seçim 10 dakikada bitti

İki seçmenli köyde seçim 10 dakikada bitti
12 Haziran 2011Batman’da 2 kişinin yaşadığı merkeze bağlı Yolveren Köyü’nde kurulan 2256 nolu sandık, Türkiye’de oy verme ve sayma işleminin en çabuk yapıldığı sandık oldu.

 300’ü aşkın oy pusulasının bulundurulduğu sandık Başkanı Ömer Baş, "Köyde bulunması gereken 21 seçmenden sadece 2’si burada. Diğerleri Almanya’da olduğu için oy verme ve sayma işlemini 10 dakikada tamamladık" dedi.Batman merkeze bağlı Yolveren Köyü’nde 72 yaşındaki Yezidi muhtar Mehmet Alcun ve eşi 71 yaşındaki Hame Alcun için köydeki evlerinde oy sandığı kuruldu. 21 seçmeni bulunmasına rağmen bunlardan 19’unun Almanya’ya yerleştiğini belirten Yolveren Köyü Muhtarı Mehmet Alcun, "10 çocuğum da Almanya’da. Normalde köyde 21 seçmenimiz gözüküyor. Şimdilik sadece köyde eşimle birlikte oturuyoruz. Diğer seçmenlerimizin tümü Almanya’da. Bu nedenle ikimiz oy kullandık. Okul kapalı olduğundan sandığı da evimde kurdum. Çünkü okul girilemez durumda" dedi.

“2 KİŞİYİZ DİYE HİZMET GELMİYOR”

Muhtar Alcun, bir dönemler köyde 100’e yakın seçmenin bulunduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Yolveren şen bir köydü. Çoğu akrabamız Avrupa’ya göçünce, kimse bizimle bir daha ilgilenmedi. 10 kilometrelik yolumuz yıllardır asfalt görmedi. İçme suyu yok. Okul kapalı. İki kişi kalıyoruz diye hizmet de gelmiyor. Keşke diğer seçmenler de bugün köyde olup oy kullanmış olsaydı. Eşimle birlikte oy kullanmanın hüznünü yaşıyorum."

TARİHE GEÇECEK EN HIZLI İŞLEM

Başkanlığını Ömer Baş’ın yaptığı sandık, Türkiye’de oy verme işleminin tamamlandığı ilk sandık oldu. Sandık Başkanı Baş, bugüne kadar onlarca seçimde görev aldıklarını belirterek, "Normalde köyde 21 seçmen var. Fakat iki seçmen dışındakiler Avrupa’da oturuyor. Muhtar ile eşine oy kullandırdık. İşlemleri çok kısa sürede tamamladık. Belki de tarihe geçecek en hızlı işlemi biten sandık olduk" diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.