Keçiören'de seçim tartışması

Keçiören'de seçim tartışması
Ankara'nın Keçiören ilçesindeki bir okulda üzerinde "sahte oy pusulası" bulunduğu öne sürülen 5 kişi, bir grup tarafından darp edildi. Olaya müdahale eden polis ekibi havaya ateş açarken, bu kişilerin bindirildiği belediye otobüsü de taşlı saldırıya uğrad
Ankara’nın Keçiören ilçesindeki bir okulda üzerinde "sahte oy pusulası" bulunduğu öne sürülen 5 kişi, bir grup tarafından darp edildi. Olaya müdahale eden polis ekibi havaya ateş açarken, bu kişilerin bindirildiği belediye otobüsü de taşlı saldırıya uğradı.
Edinilen bilgiye göre, Keçiören’deki Rauf Denktaş Lisesi’nin girişinde 2’si kadın, 5 kişiyi durduran bir grup, söz konusu kişilerin üzerinde "sahte oy pusulası" olduğunu iddia etti.

Bu sırada çıkan tartışmanın kısa sürede büyümesi üzerine çıkan arbedede 5 kişi darp edildi. Olaya müdahale eden polis ekibi havaya ateş açarken, linç edilmeye çalışılan 5 kişi can güvenliği için belediye otobüsüne bindirildi. Bu sırada yaşanan arbede sırasında grup üyeleri belediye otobüsüne taşlarla saldırarak camlarını kırdı. Polis ekipleri, saldırıya uğrayan 5 kişiyi, olay yerinden uzaklaştırırken, N.Y. isimli bir kadın gözaltına alındı.
 

Durdurulan otomobilin camlarını kırdılar

Olaylar sonrası okulda görevli bazı partililer arasında tartışma çıkarken bir grup, durdurduğu 06 AC 0012 plakalı otomobilde "sahte oy pusulası" olduğunu iddia etti. Otomobildeki 3 kişiyi tartaklayan kişiler, taşlarla aracın camlarını kırdı. Polis ekipleri, araca zarar verenleri biber gazı kullanarak uzaklaştırmaya çalışırken, bazı kişiler polise mukavemette bulundu. Güvenlik güçleri olaylarla ilgili 13 kişiyi gözaltına aldı. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, okul bölgesinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Bu arada yapılan aramalarda ele geçirilen herhangi bir "sahte oy pusulası" bulunmadığı bildirildi.

 

Sahte oy pusulasıyla yakalandılar

Jandarma ekipleri, Özalp ilçesine bağlı Bodurağaç köyünde, durumundan şüphelendikleri A.R.S. ile T.S'yi, yakın takibe aldı. Şüphelilerin, bir bağımsız adayın adına basılmış mühürlü, aslına uygun şekilde düzenlenmiş sahte oy pusulasını, vatandaşlara dağıtmaya çalıştığı belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan A.R.S. ile T.S'nin, Jandarma Komutanlığındaki işlemleri devam ediyor.

Öte yandan Van'ın, Akköprü ve İskele mahallelerindeki okullarda, başkasının yerine oy kullanmaya çalışan M.T. ile K.A, sandık başkanları tarafından fark edildi. Durumun polise bildirilmesi üzerine M.T. ile K.A. gözaltına alındı. Soruşturma sürdürülüyor.

 

34 kişi gözaltına alındı

Batman'da BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarına oy vermeleri yönünde vatandaşları yönlendirip tehdit ettikleri iddiasıyla 34 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, yurttaşların ihbarını değerlendiren polis ekipleri, Yavuz Selim, İpragaz, Seyitler ve Bağlar mahallelerinde BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları Bengi Yıldız ve Ayla Akat Ata'ya oy vermeleri yönünde vatandaşları yönlendirip tehdit ettikleri iddiasıyla 34 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan bu kişilerden 15'inin çeşitli suçlardan arandığı belirtildi.

Öte yandan bağımsız milletvekillerinin, okuma yazması olmayan vatandaşlar için hazırladığı örnek oy pusulası ile yakalanan bir kişi de gözaltına alındı. Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim, seçmene baskı yapıldığı şeklinde vatandaşın ihbarı üzerine yaptıkları çalışmada 15'i çeşitli suçlardan aranan olmak üzere toplam 34 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Bilim, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.
 

Aranan 39 kişi, sandık başında yakalandı

Sivas'ta çeşitli suçlardan aranan 30 kişi, sandık başında yakalandı. Alınan bilgiye göre, il merkezi ve ilçelerde oy kullanılan okullarda Sivas Emniyet Müdürlüğü ekiplerce yapılan çalışmalar sonucu, çeşitli suçlardan aranan 30 kişi gözaltına alındı. Oy kullanma işleminin ardından polis ekiplerince hastaneye götürülen kişiler, adli tabipliklerde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra karakola teslim edildi. Aranan kişilerin, işlemlerin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.

 

Propaganda yaptığı ileri sürülen 8 kişi gözaltına alındı

İzmir'in Konak, Buca, Bornova ve Karşıyaka ilçelerinde, yurttaşlara oylarını bağımsız adaya vermeleri için örnek oy pusulasıyla propaganda yaptığı ileri sürülen 8 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, oy kullanılan bölgelerde örnek oy pusulalarıyla bekleyen kişilerin yurttaşları yönlendirmeye çalıştıkları yönündeki ihbar üzerine denetim yaptı.

Ekipler, Konak, Buca, Bornova ve Karşıyaka ilçelerinde özellikle okuma yazması olmayan kişilere BDP'nin desteklediği bağımsız adayların pusuladaki yerlerini göstererek, oylarını bu kişilere vermelerini istedikleri belirlenen 8 kişiyi gözaltına aldı. ''Propaganda yasağına muhalefet'' iddiasıyla haklarında işlem yapılan zanlıların, ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılacağı bildirildi.

 

Çanakkale'de bir sandığın mührü kayboldu

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, bir ilköğretim okulundaki sandığın mührü kayboldu. Alınan bilgiye göre, Dalyan Mahallesi'nde İsmail Baykut İlköğretim Okulundaki 1018 numaralı sandığa ait seçim mührü, oy verme işlemleri sırasında yaşanan kısa süreli yoğunluktan sonra bulunamadı. Mührün kaybolması üzerine sandık görevlileri, durumu Lapseki İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirdi.

 

Viranşehir'de mükerrer oy kullanıldığı iddiası

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde mükerrer oy kullandığı iddia edilen 1'i kadın, 4 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Dumlupınar, Göl, Süleyman Nebati ve Belediye ilköğretim okullarında bazı kişilerin başkalarının yerine de oy kullandığı tespit edildi. Sandık kurulu üyelerinin uyarısını dikkate almayan ve bu kişilere zorluk çıkardığı iddia edilen 4 kişi, polis ekiplerince gözaltına alındı. Zanlılar, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

 

12 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa, Kocaeli, Diyarbakır ve Van'da seçmenleri yönlendirmeye çalıştıkları ve istedikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı yaptıkları ileri sürülen 12 kişi yakalandı. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, oy kullanmaya gelen seçmenleri yönlendirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi emniyete götürüldü. Okul bahçelerinde bekleyenler de dışarı çıkarıldı. Oy kullanılan bazı merkezlerde de vatandaşların yönlendirildiği gerekçesiyle tutanak tutulduğu kaydedildi. Van'da, Seyyit Fehim Arvasi ve Eminpaşa mahallelerinde BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarına oy vermeleri yönünde vatandaşları yönlendirip tehdit ettikleri iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da, İbrahim Halil D. (29) adlı kişinin, oy kullanmak için TOKİ Lisesine gelen vatandaşları yönlendirdiğini belirleyen polis, İbrahim Halil D'yi ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürdü. Söz konusu kişinin üzerinde yapılan aramada, BDP İl Başkanlığınca adına tahsis edilen müşahit kartı ve başkaları adına hazırlanan müşahit kartları ile seçim pusulasında KCK davasından tutuklu bulunan bağımsız milletvekili adayı İbrahim Ayhan'ın adının bulunduğu alana el yazısıyla ''Evet'' yazılı gerçek oy pusulası ele geçirildi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Beylikbağı Mahallesi Gazi İlköğretim Okulu'nda durumundan şüphelenilen Meryem U'nun üzerinde 11 adet sahte oy pusulası bulundu. Aslına uygun şekilde düzenlendiği bildirilen oy pusulalarında BDP'nin desteklediği bağımsız adayın adının bulunduğu bölümün mühürlü olduğu öğrenildi. Sahte oy pusulalarına el konuldu. Gözaltına alınan Meryem U, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
 

Başkasının yerine oy kullandılar

Öte yandan Van ve Hakkari'de başkalarının yerine oy kullanmaya çalışan 13 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Van'da çeşitli mahallelerdeki okullarda görevli sandık başkanları, bazı kişilerin başkalarının yerine oy kullanmaya çalıştığını belirledi. İhbar üzerine polis ekipleri, 12 kişiyi gözaltına aldı. Hakkari'nin Bağlar Mahallesi'nde de 1 kişi, başkasının yerine oy kullanırken yakalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.