Meclis'e giriyorlar

Meclis'e giriyorlar
Resmi olmayan sonuçlara göre, CHP'nin İzmir'den aday gösterdiği Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay Meclis'e giriyor. CHP'nin diğer adayları Ergenekon sanığı Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner de Mecl
CHP, Ergenekon sanığı Mustafa Balbay'ı İzmir 2'nci bölge ikinci sıradan, Mehmet Haberal'ı Zonguldak birinci sıradan, Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i Denizli ikinci sıradan  aday göstermişti. Başbakan Erdoğan'ın seçim meydanlarında adını sıkça dile getirdiği Balyoz davası sanığı Engin Alan ise MHP'nin İstanbul 1'nci bölge birinci sıra adayıydı.

Ferhat Tunç Meclis'e giremiyor

Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu'nun Tunceli'den aday gösterdiği sanatçı Ferhat Tunç, resmi olmayan sonuçlara göre Meclis'e giremiyor. 2 milletvekilliği bulunan Tunceli'de oyların yüzde 56.75'ini CHP alırken CHP'den Kamer Genç ve Hüseyin Aygün yeni dönemde TBMM'de yer alacak.

Türk ve Tuğluk da Meclis'e giriyor

DTP'nin kapatılmasıyla siyasi yasaklı olan Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre yeniden Meclis'e giriyor. Ahmet Türk Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğunun Mardin, Aysel Tuğluk ise Van adayıydı.

Ertuğrul Kürkçü de giriyor

BDP'nin desteklediği Türkiye sol hareketinin önemli ismi, bağımsız Mersin adayı Ertuğrul Kürkçü Meclis'e giriyor.

68 kuşağının önde gelen öğrenci liderlerinden biri olan Kürkçü, 18 Ekim 1970′de Türkiye Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu (DEV – GENÇ) Genel Başkanlığı’na seçildi. Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldürüldüğü Kızıldere olayından samanlığa saklanarak sağ kurtulan tek kişi oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.