Mersin’de Kürkçü gerginliği

Mersin’de Kürkçü gerginliği
Mersin’de bağımsız milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü'yü destekleyen grup ile polis arasında arbede çıktı.

MERSİN'de BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü'yü destekleyen bir grup ile polis arasında adliye önünde arbede çıktı. kalabalık, biber gazı sıkılarak dağıtılırken atılan bir taşın isabet ettiği polis memuru yaralandı.

Seçimin tamamlanması ile görevliler tarafından sandıklar Mersin Adliyesi'ne getirildi. Bu sırada merakla seçim sonucu bekleyen bağımsız aday Ertuğrul Kürkçü taraftarları ile polis arasında oy pusulası dolu bir çuvalın içeriye alınmadığı yönünde bir duyum üzerine gerginlik yaşandı. Grup bir anda polise taşlı saldırıda bulundu. Polis, gaz kullanarak grubu dağıtmaya çalıştı. Bu sırada atılan taşlar nedeniyle bir polis memuru yaralandı. Yaralı polis olay yerine gelen ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Seçim sonuçlarının netleşmeye başladığı saatlerde ise gerginlik yerini sevinç gösterilerine bıraktı. Kesin olmayan sonuçlara göre milletvekilliği kazanma ihtimali yükselen Kürkçü taraftarları, kenttin özellikle Doğu ve Güneydoğu'dan göç eden vatandaşların yaşadığı mahallelerde ve adliye önünde sevinç gösterileri yaşandı. Adliye önünde yolu trafiğe kapatanlar, 'Kürkçü Mecliste', 'Biji Serok Apo', 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları attı. Ertuğrul Kürkçü taraftarları daha sonra şehir merkezinde konvoy oluşturdu.

Devlet Bakanı ve AKP Mersin Milletvekili adayı Zafer Çağlayan'da Mersin Adliyesi'ne gelerek sayım çalışmalarını yerinde gördü. Çalışanlarla bir süre İl Seçim Kurulu Başkanı'nın odasına giden Çağlayan, sonuçları adliye içinden takip etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.