'MHP açısından başarısız bir sonuç değil'

'MHP açısından başarısız bir sonuç değil'
MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, "MHP açısından başarısız bir sonuç değildir. Aksine kurulan tezgahın ahlaksızlığı, insafsızlığı ve izansızlığı ile değerlendirildiğinde, MHP aleyhine yapılan baraj altına atma kampanyalarının şiddetiyle birlikte değe
MHP Genel Merkezi'nde gazetecilere açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, henüz kesin sonuçlara ulaşılmasa da bu tabloya AKP'nin önde olduğunu belirterek, AKP'yi seçim kampanyasında devletin tüm organlarını, tüm kaynaklarını kullanarak haksız bir siyasi rekabet yaratmakla suçladı. Diğer taraftan ise MHP'nin 'insafsız, izansız' bir kampanyanın muhatabı olduğunu ifade eden Bal, "Birinci olarak, medyada ve televizyonlarda köşe yazarı adı altındaki, analiz adı altında, stratejist, uzman adı altındaki kişiler güya tarafsız bir düşünceyi ifade ediyormuş gibi MHP'nin baraj altında kalabilecek bir parti olduğu fikrini seçmenin şuur altına yerleştirmeye çalışmışlardır. Bu iç ve dış odaklardan kaynaklanan bir planın ürünüdür ve MHP'siz bir TBMM hayal edenler, bu planın aktörleri olmuşlardır" dedi.
 

'MHP güçlü bir şekilde TBMM'de grubunu kuracaktır'

Anayasa değişikliğinin yeni parlamentoda ilk tartışılacak konu olduğunu söyleyen Bal, MHP'nin ülkenin birliği, bütünlüğü konusundaki düşüncelerinin, etnik temele dayalı Anayasa yapma hevesinde olan kişileri rahatsız ettiğinin de kuşkusuz olduğunu ifade etti. Böyle bir düşüncenin ürününü ortaya koyabilmek için MHP'ye karşı kirli ve karanlık bir tuzak kurulduğunu belirten Bal, "Bu tuzak da günlerce seçmenin şuur altına yerleştirilmiştir. Dolayısıyla MHP'nin bu seçimlerde aldığı oy elbette ki MHP camiasını tatmin eden bir oy değildir, bununla birlikte MHP güçlü bir şekilde grubunu TBMM'de kuracaktır. Dolayısıyla MHP şimdiye kadar ilkeli, seviyeli ve milli politikasını bu dönemde de TBMM'de vatandaşların yararına, milletin ve devletin çıkarına uygun olarak sürdürmeye devam edecektir" dedi. Bal, "MHP'ye TBMM'de grup kurma imkanı veren milletimize, bu yönde yoğun bir çaba sarf eden teşkilatlarımıza, adaylarımıza, camiamıza teşekkür ediyor, seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

'Elekrik hile yapıldığına ilişkin kuşkularımız var'

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bal, seçim sonuçlarında elektronik hile yapılmasına ilişkin kuşkularının olduğunu söyledi. Bal, YSK'nin elektronik oylamayı engelleyecek olan kanun hükmüne rağmen, yanlış bir uygulama yaparak, ilçe seçim kurullarından gelen bilgileri YSK bilgisayarında işlendikten sonra siyasi partilere göndermesinin kaygılarının sürdüğüne işaret ettiğini belirtti.

Gazetecilerin MHP'nin oy oranını hatırlatması üzerine, MHP'nin netice itibariyle yüzde 1 civarında bir oy eksiği ile karşı karşıya olduğunu belirten Bal, "Dolayısıyla MHP açısından başarısız bir sonuç değildir. Aksine kurulan tezgahın ahlaksızlığı, insafsızlığı ve izansızlığı ile değerlendirildiğinde, MHP aleyhine yapılan baraj altına atma kampanyalarının şiddetiyle birlikte değerlendirildiğinde bu sonuç MHP için, bu açıdan değerlendirdiğimizde başarıdır" dedi.
 

Valilik AKP'nin mitingini duyurmuş

AKP'nin seçim kampanyasında devletin organlarını kullandığını vurgulayan Bal, gazetecilere Konya Valiliği'nin Basın Bildirisini gösterdi. Söz konusu basın bildirisinin tüm basına ve ilin kaymakamına çekildiğini kaydeden Bal, bir adayın önce kaymakamlık ziyareti, arkasından da miting yapacağının tebliğ edildiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.