Seçim sonuçları gelmeye başladı

Seçim sonuçları gelmeye başladı
İlk seçim sonuçları belli olmaya başladı

Türkiye genelinde 199 bin 207 sandıkta 50 milyon 189 bin 930 seçmenin kayıtlı bulunduğu 12 Haziran genel seçimlerinde ilk sonuçlar gelmeye başladı.

Doğu'da erken başlayan oy verme işlemleri, Batı illerine göre erken sona geriyor ve oylar sayılmaya başlıyor. İlk sonuçlar saat 16:00'da sandıkların kapandığı Doğu ve Güneydoğu illerinden geldi.

YSK'nın yayın yasağı sona erdiği andan itibaren sonuçlar haberdar.com.tr'de olacak...

2 SEÇMENLİ KÖYDE, SEÇİM 10 DAKİKADA BİTTİ

Batman’da 2 kişinin yaşadığı merkeze bağlı Yolveren Köyü’nde kurulan 2256 nolu sandık, Türkiye’de oy verme ve sayma işleminin en çabuk yapıldığı sandık oldu. 300’ü aşkın oy pusulasının getirildiği Yolveren Köyü'nde oy verme işleminin tamamlanmasının ardından, 2 seçim görevlisi ve bir araç sürücüsünün oy kullandığı sandıkta oy sayma işlemi de tamamlandı.

MALATYA’DA OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

Milletvekilliği Genel Seçimleri için sabah 07:00’de başlayan oy verme işlemleri sona erdi. Sandık başkanı tarafından sayılan oylar polis nezaretinde adliye binasında bulunan Yüksek Seçim Kurulu bürosuna götürülüyor.Malatya genelinde 502 bin 835 seçmenin bugün sandık başına gittiği Milletvekili genel seçimlerinde oy verme işlemi sorunsuz bir şekilde sona erdi. 16:00’da oy verme işleminin sona ermesinden sonra kapatılan sanıktaki oy zarfları tasnif edilerek sayıma başlandı. Oy zarfları daha sonra polis nezaretinde yüksek seçim kuruluna teslim ediliyor.Öte yandan bazı hasta vatandaşlarda yakınlarının yardımıyla sandık başına gelirken, bazı hastalarda evlerinden ambulanslarla alınarak oy kullanacakları okullara getirildiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.