14. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Başlıyor

14. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Başlıyor
Büyükçekmece’de 14. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 28 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.


Bu yıl 14.kez yapılacak olan Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali başlıyor. 28 Haziran- 6Temmuz tarihleri arasında düzenlenen festivale Büyükçekmece Belediyesi ev sahipliği yapıyor.

Yaklaşık 52 ülkenin katılımcı ve gözlemci sıfatıyla katıldığı festival için Büyükçekmece Belediyesi’nin öncülüğünde folklor kurumu, STK’lar ve Büyükçekmece halkı hummalı çalışmalarını sürdürüyor.

Festival kapsamında gerçekleştirilecek Heykel Sempozyumu'nda 6 ayrı ülkenin önde gelen heykeltıraşları, dev mermer blokları kendi sanatsal bakışlarıyla yontmaya başlayacak. Dünyaca ünlü heykeltıraşların yapacağı bu eserler Büyükçekmece’nin çeşitli yerlerinde sergilenecek. Heykel Sempozyumu'na bu yıl Türkiye, Kolombiya, Nepal, İspanya, Gürcistan ve Kanada'dan heykeltıraşlar katılıyor.

AKGÜN: “AMACIMIZ ÜLKEMİZİ TANITMAK”
Festival için ülkemize gelen yabancı konuklar hem Büyükçekmece’nin hem de İstanbul’un tarihi ve tabii güzelliklerini gezip görebilecek. Festivale katılacak yabancı konukların ülkelerine mutlu dönmeleri için ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Amacımız halkımızı eğlendirmek kadar, yurtdışından gelen sanat elçilerimizi en iyi şekilde ağırlayarak her birini Türkiye’nin birer fahri elçisi haline getirmektir” dedi.

Festivale Türkiye'nin yanı sıra; ABD, Arnavutluk, Azerbaycan, Brezilya, Bulgaristan, Estonya, Filipinler, Finlandiya, Gagavuzya, Guam, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, İspanya, İtalya, Karadağ, Kolombiya, Kosova, KKTC, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Meksika, Mısır, Moldovya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Ukrayna ve Yunanistan katılacak.

Küratörlüğünü dünyaca ünlü Türk heykeltıraş Kemal Tufan’ın yaptığı Heykel Sempozyumu'na ise, Sandra Lopez (Kolombiya), Om Khattri (Nepal), Xuxo Vazpuez (İspanya), Joni Gogaberishvili (Gürcistan), Jim Boyd (Kanada) ve Berika İpekbayrak (Türkiye) katılacak.

Festivalde, 28 Haziran Kenan Doğulu, 1 Temmuz Fatih Erkoç, 2 Temmuz Yeni Türkü, 3 Temmuz Zara, 4 Temmuz Candan Erçetin ve 5 Temmuz’da Nükhet Duru ile Sunay Akın sahne alacak.

26 Haziran da Büyükçekmece Belediye Başkanı doktor Hasan Akgün CEM TV'ye konuk olarak katılacak. Akgün, bu muhteşem festivalin detaylarını anlatarak Göksu Öngören'in sorularını yanıtlayacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum