2 bin 500 el semaya açıldı

2 bin 500 el semaya açıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi sokak iftarları kapsamında Silivri Fatih Mahallesinde yaklaşık 2 bin 500 kişilik iftar yemeği verdi. Çok yoğun katılımın gerçekleştiği iftar yemeğine, AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üye
İftar sonrası AK Parti Fatih Mahalle Başkanı İslam Gürcan, mahalle halkına teşekkür eden kısa bir konuşma yaptı.  İlçe Başkanı Metin Karakaş ve Milletvekili Ünal Kaçır ise konuşmalarında birlik ve beraberlik mesajları verdi.  

 KARAKAŞ “BİZ BİRLİKTE TÜRKİYEYİZ”

 Silivri Fatih Mahallesinde gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 500 kişinin katıldığı iftar sonrası, konuşma yapan, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “ Fatih mahallemizde böyle eşsiz bir manzarayı oluşturan, Romanı, Arnavut’u, Pomağı, Patriyotu ile, Yörüğü, Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı ile ve çoluk çocuk bu gönül sofralarını dolduran çok değerli dostlarım. İşte biz birlikte Türkiye’yiz. Beraber Türkiye’yiz.” diyerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “ Bugün Fatih mahallemizde muhteşem bir organizasyon ve muhteşem bir görüntü var. Rabbim, şanlı Türk Bayrağımızın altında daha nice-nice böyle güzel iftar sofraları kurmayı bizlere nasip etsin. Cenab-ı Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. En kötü günümüz böyle olsun. Çünkü bu sofralarda birik var, huzur var, beraberlik var, kardeşlik var, dayanışma var. Bu sofralarda bizi biz yapan değerler var.

Biz meydanları gönülleri  yapmak için kullanırız. Biz meydanları polisleri dövmek, esnafa zarar vermek, ortalığı yakıp yıkmak için, birlik, beraberlik ve huzurumuzu kaçırmak için doldurmayız. Bizlerin örf ve adetlerinde olan bu sofraları bizler 4 yıldır gerçekleştiriyoruz. Sadece seçimden seçime birkaç oy almak yerinde sofralar kurmuyoruz. Bu gün bu sofralarda, AK Partisi ile,  CHP’si, MHP’si ile ve tüm siyasi partileri ile adeta bir olarak, diri olarak, şanlı Türk Bayrağımızın altında toplanarak bu gönül sofralarını oluşturuyoruz. İşte bu sofralar dosta düşmana karşı verdiğimiz en güzel cevaptır.

İşte bu sofralar adeta Çanakkale’nin tezahürüdür. İşte bu sofralar adeta Kurtuluş harbinin tezahürüdür. Çünkü bizler etle tırnak gibi bir olmuşuz. Bizleri birbirimize düşürmek isteyenler, içimize fitne fesat sokmaya çalışanlar var. İşte onlar bu meydanlara baksın, bu sofralara baksın ve bizim kardeşliğimizi kıskansınlar. Çünkü bizi hiçbir zaman birbirimize düşüremeyecekleri gibi, bu millet, Türkiye Cumhuriyetimizin şanlı Türk Bayrağı altında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda durmadan ilerleyecektir ve payidar olacaktır.Değerli dostlar, 3-5 tane kendini bilmez insanın ortaya koymuş olduğu hareketlere, en güzel cevabı biz geçmişte Çanakkale’de verdik. Kurtuluş harbinde verdik. Ama demokrasilerin vazgeçilmezi olan seçimlerde halkımız, sandıktan çıkan sonuçlarla kimi seçeceğini, kendisini kimin yöneteceğine karar veriyor. İşte Atatürk’ün söylediği gibi ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü bizler demokrasimiz gereği sandıklarda gerçekleştiriyoruz. Bunun içindir ki,  Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’tan Allah razı olsun. Allah onları başımızdan eksik etmesin.  

 TOPLAM 71 BİN KİŞİ İLE İFTAR YAPILACAK

 Bu gün burada yaklaşık 2 bin 500 kişi ile gönül sofralarını oluşturmuş bulunuyoruz. Ramazan ayı boyunca Silivri merkez, mahalleler ve köyler dahil olmak üzere tam 71 bin kişi ile bu sofralarda buluşacağız. Bu sofralarda kardeşliğimizi ifade edeceğiz. Bir günümüzü de Bulgaristan’da Razgart, Deliorman dediğimiz bölgede ki soydaşlarımıza ayırarak, yaklaşık 3 bin kardeşimizle birlikte  iftarımızı açacağız. Bizleri burada yalnız bırakmadığınız içine hepinizden Allah razı olsun. Şimdiden Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor hepinize ayrı-ayrı teşekkür ediyorum.

 BU SOFRALAR KARDEŞLİK SOFRALARIDIR

 Karakaş’ın konuşmasının ardından söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “ Kıymetli Silivrililer, belki bu sofraların daha güzellerini sizler evlerinizde kura bilirsiniz. Ama bu sofraların çok daha güzel bir anlamı var. Bu sofralarda, zengini de, fakiri de, memleketi, mezhebi, ırkı ne  olursa olsun her kes bir arada. Bu sofralar kardeşlik sofralarıdır. Bu sofralar, birlik ve beraberlik sofralarıdır. Bu vesile ile bu sofraların kurulmasında emeği geçen herkesi kutluyor, teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.