3 AYDA 35 BİN TON ASFALT

3 AYDA 35 BİN TON ASFALT
Küçükçekmece'de Asfalt Çalışmalarında Yoğun Tempo
Küçükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler,  3 aylık dönemde ilçe genelinde 35 bin ton asfaltlama çalışması yapacak. 

Geçtiğimiz bir ayda yaklaşık 10 bin ton asfalt döşeyen Küçükçekmece Belediyesi, tüm ilçede ton yoğun bir çalışma temposuna girdi. Asfaltlama çalışmalarını titizlikle sürdüren ekipler, ilçenin muhtelif yerlerindeki yol yapım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Bir ay içerisinde toplam 10 mahallenin 28 cadde ve sokağında asfalt ve bakım çalışmalarını tamamlayan fen işleri ekipleri yaklaşık 10 bin ton asfalt kullandı.
 
Asfalt yama ve asfalt döküm çalışmaları ilçe genelinde devam ederken, ilçe halkının yoğun olarak kullandığı yollar ve sokaklara öncelik veriliyor. 2015 yılı yaz programı kapsamında asfaltlama ve onarım çalışmaları için üç ayda toplam 35 bin ton asfalt yapımı hedefleniliyor.

Neden yaz aylarında asfalt serilir?

Asfalt malzemesi,belli oranlarda bitüm ve mıcırların asfalt üretimi yapan plentlerde karışımı yapılarak üretilir.Asfalt malzemesi plentten çıkıp kamyona yüklendiği zaman yaklaşık olarak ortalama 150-160 derece seviyesindedir.Sonuç  olarak yapacağımız asfalttan optimum fayda sağlamak istiyorsak hem üretim hem de serim aşamasında herhangi bir yağış veya havanın aşırı soğuk olmaması gerekmektedir.Dolayısıyla teknik olarak asfaltın üretimi ve serimi hava şartlarına bağlı olarak doğru orantılıdır.Bunun için de en uygunu yağışsız kuru ve belli sıcaklıklardaki hava koşullarıdır.Bundan dolayı mütemadi bir asfaltlama çalışması yapılmak isteniyorsa bahar ve yaz ayları tercih edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.