450 direnişçiden haber yok!

450 direnişçiden haber yok!
Polisin orantısız müdahalesiyle gözaltına alınan insanlarla ilgili kayıp başvuruları başladı.
Cumartesi akşam saatlerinde başlayan ve dün gün boyu süren polis müdahalesinin ardında İstanbul’daki kriz masasına 450 kayıp ve gözaltı başvurusu yapıldı. Şu anda İl Emniyet Müdürlüğü’nde 169 kişi ifade için bekletiliyor.
Ankara’da 116, Eskişehir’de yaklaşık 30 kişi gözaltında.
İstanbul Barosu ile Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi’nin açıkladığı kriz masası telefonlarına, 450 kayıp ve gözaltı başvurusu geldi.
ÇHD İstanbul Şubesi’nden İlknur Alcan, bianet’e yaptığı açıklamada, 169 kişinin Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü, Güvenlik Şubesi’nde tutulduğunu ve bugün 14:00’ten sonra ifadelerinin alınacağını söyledi.
Alcan, “Diğer gözaltına alınanlar, gözaltına alındıkları ilçelerin Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor. Şu anda kesin gözaltı sayısı tespit edilemiyor” dedi.
“Polisin alıkoyduğu insanların yasal gözaltı işlemi yapılmaksızın bazı yerlerde tutulduğu ve darp ile kötü muamele uyguladığı iddiaları da bize ulaştı.”
İstanbul’da gözaltına alınanlar arasında, en az iki gazeteci de var. İMC TV editörü Gökhan Biçici dün Şişli’de Gezi direnişini takip ederken dövülerek gözaltına alındı. Ulusal Kanal kameramanı Emre Fidan da gözaltında. 
ÇHD Ankara Şubesi de kentte tespit edilebilen gözaltı sayısının 116 olduğunu açıkladı.
Eskişehir’de bu sabah yapılan polis saldırısının ardından yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

GÖZALTI SAYISI 450'Yİ GEÇTİ
Türkiye genelinde gözaltına alınanların sayısı ise 450'yi geçti. 
İstanbul Barosu'nun açıkladığı rakamlara göre, Taksim Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınan kişi sayısı 450'yi aştı.
Polis İstanbul’da Taksim, Ankara’da Kızılay’a gitmek isteyenlere sert müdahale etti. Çıkan olaylar sabahın ilk saatlerine sürdü. İstanbul Barosundan edinilen bilgilere göre Türkiye genelinde 455 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlara, “Gösteri kanununa muhalefet, kamu malına zarar vermek, polise mukavemet"ten işlem yapıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.