Acımızı paylaştılar

Acımızı paylaştılar
Türk boyları halk oyunları şenliği şehitleri anma yürüyüşüne çevrildi

BURSA'nın Gemlik İlçesi Ülkü Ocağı tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Türk Boyları Halk Oyunların Şenliği 13 askerimizin şehit edilmesi nedeniyle Şehitleri Anma Yürüyüşü'ne çevrildi. Binlerce Gemliklinin katıldığı yürüyüşte terör örgütüne lanet okundu. Kosava ve Bosna heyetlerinin "Şehitler ölmez, vatan bölünmezö sloganı atmaları büyük alkış aldı.

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Gemlik Belediye Başkanvekili Ak Parti'li Refik Yılmaz, MHP ilçe başkanı Mehmet Kayaoğlu ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Türk Boyları Halk Oyunları şenliğine katılmak üzere Gemlik'e gelen Kosova, Romanya, KKTC., Gürcistan Acara, Makedonya, Kabardin-Balkarya, Bosna, Kazakistan ve Çeçenistan halk oyunları ekipleri yer aldı.

İlçe Stadyumu önünden dün akşam tekbirlerle başlayan yürüyüş Orhangazi ve İstiklal Caddeleri güzergahını izleyerek İskele Meydanı'nda sona erdi. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez, "İmralı Apo'ya mezar olacakö sloganları ile yürüyen kalabalık terörene lanet yağdırdı. İskele Meydanı'nda kurulan platformda okunan İstiklal Marşının ardından konuşan Gemlik Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, bu yıl altıncısı gerçekleştirilen şenliğin geçmiş yıllarda coşkuyla kutlandığını ancak bu yıl meydana gelen hain saldırılar nedeniyle buruk geçtiğini söyledi. Terör saldırıları nedeniyle şöleni yapmayı doğru bulmadıklarını kaydeden Özcanbaz, "Kaybımız büyüktür. Acı Türk milletinin acısıdır. Türk Boyları Halk Oyunları Şölenini yapmama kararı almamıza ve bunu bilmelerine rağmen, Türk Yurdunun çeşitli bölgelerinden gelerek bugün bizleri yalnız bırakmayan, acımıza ortak olan kardeşlerimize teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruzö dedi.

MHP Genel sekreteri İsmet Büyükataman'da Ankara'nın göbeğinde 2 yıl önce başlatılan açılım safsatası ile bu gün gelinen noktanın temelinin atıldığını belirterek, "Bu durumdan millet olarak büyük acı çekmekte ve yaşamaktayız. Bu durumun sorumluları derhal bu işi çözmeli akan kanı durdurmalı ve hiçbir şekilde taviz vermemelidirö dedi.

Programa katılanlara katılım sertifikaları verilirken, Kosava ve Bosna heyeti Şehitler Ölmez, vatan bölünmez sloganı atarak büyük alkış aldılar. Sertifika töreninin ardından şehitlerimiz için Kur-an'ı Kerim okunarak program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.