AKP evlendirme dairesini sattı

AKP evlendirme dairesini sattı
Kızkulesi ve Boğaz’a cepheli eski Üsküdar Evlendirme Dairesi Araplara satıldı.
Kızkulesi, tarihi yarımada ve Boğaz’a cepheli eski Üsküdar Evlendirme Dairesi 26 milyon dolara eski Suudi Arabistan Adalet Bakanı’nın eşi Aycan Algethami’ye satıldı.

Üsküdar’da Harem yolu üzerindeki, Üsküdar Belediyesi’ne ait 969 metrekare alan üzerindeki 5 katlı eski Üsküdar Evlendirme Dairesi’ni Suudi Arabistan eski Adalet Bakanı Abdullah Algethami’nin eşi Aycan Algethami 26 milyon liraya satın aldı.

Hürriyet gazetesinden Fatma Aksu’nun haberine göre, Üsküdar Belediyesi’nin 25 milyon lira muhammen bedelle çıktığı ihaleye bir tek Suudi firması katıldı.

‘Al Waha’ oteller zincirinin sahibi Aycan Algetami, tapu işlemleri tamamlandıktan sonra o araziye otel yapmak için dünyaca ünlü 3 mimara proje çizdirecek. Binada, konut ve ticaret birimleri AVM yer olamayacak. İnşaat yüksekliği, zeminle birlikte yine 3 kat artı teras olacak. Eski evlendirme dairesinin satışından elde ettikleri geliri, yeni belediye hizmet binası yapımında kullanılacaklarını, eski belediye binasını Üsküdar Meydanı’na katıp, Marmaray’a hazırlayacaklarını söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, “Asıl beklentimiz Haydarpaşa Port” dedi.

Mazbatayı aldığı 2009’da Üsküdar’da 1 olan otel sayısının 5’e, yatak sayısının da bine çıktığını söyleyen Kara, “Üsküdar’da uluslararası kongre yapılabilmesi için en az 2 bin yatak olmalı. Çamlıca ve sahilleriyle eşsiz güzelliğe sahip Üsküdar’da artık turist istiyoruz“ dedi.

Satılan bina Kızkulesi, tarihi yarımada ve Boğaziçi Köprüsü’ne kadar geniş bir manzaraya sahip…

Geçen yıl yanmıştı

KIZKULESİ, tarihi yarımada ve Boğaza cepheli eski Üsküdar Evlendirme Dairesi geçen yıl 18 Ekim’de yanmıştı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışmasının ardından söndürülen yangının, bina içerisinde kalan evsizler tarafından çıkarıldığı iddia edilmişti. Binanın ikinci katında çıkan yangın diğer katlara da büyük zarar vermişti.

İhaleye tek firma girdi

ESKİ Üsküdar Evlendirme Dairesi’nin bulunduğu alanla ilgil ihale Üsküdar Belediye Encümen Salonunda 13 Haziran günü yapıldı. İhale ilan edildikten sonra şartnameyi başka şirketler de aldı. Ancak 25 milyon lira olarak belirlenen muhammen bedel fazla geldiği için ihaleye sadece Suudi Arabistan firması katıldı. İmar planında “Turistik Tesis Alanı” olarak belirlenen arazi 2886 sayılı Devlet İhale Yasasının 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü ile satıldı.

Boğaz’daki kamu binaları turizme

2011’de, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu’nun talebi doğrultusunda, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi Uygulama İmar Planı’nı, bir plan notu tadilatıyla güncelledi. Meclis kararıyla, “Boğaziçi Sahil Şeridi’nde yeni yapılacak yapılar, kontur gabarileriyle (Mevcut bir binanın parsel üzerindeki zemin oturumunun, parsel ölçütlerinin ve bina yüksekliğinin tespit edildiği belge) aynen korunacak olanlar ile, taşınmaz kültür varlıkları, lokanta, gazino, kafeterya ve otel gibi kamuya açık kullanışlara tahsis edilecektir” şeklinde yeniden düzenlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.