Ankara'da Demirel'e veda

Ankara'da Demirel'e veda
Türkiye siyaset tarihinin yarım asrında görev alan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, son yolculuğuna uğurlanıyor.
 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, son yolculuğuna uğurlanıyor. Demirel için Ankara’daki ilk tören, Güniz Sokak’taki evinin önünde yapıldı. İkinci tören ise Meclis’te olacak.
Süleyman Demirel’in naaşı Güniz Sokak’a götürülmek üzere saat 07.45'te hastaneden çıkarıldı. Süleyman Demirel’in naaşı evinin bulunduğu Güniz Sokak’a getirildi. Askerlerin omuzlarında taşınan Demirel’in naaşına gül yaprakları atıldı, sokak gül sularıyla yıkandı.

Saygı duruşunun ardından Demirel’in naaşı başında doktoru Aylin Cesur ile Hikmet Çetin, İsmet Sezgin ve İlhan Kesici konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından dualar edilirken, helallik alındı.


Aylin Cesur, Demirel için “Sizden çok şey öğrendim. İnsanın öz babası kadar birini sevebileceğini öğrendim. Veda ederken en derin şükranlarımı sunuyorum. Hayatım boyunca sizden öğrendiklerimi yaşatmaya çalışacağım. Sizden çok şey öğrendim ama sizden sonra hayatımda ne yağacağımı bilmiyorum” şeklinde konuştu.


İlhan Kesici konuşmasının sonunda Süleyman Demirel'in naaşı başında dua etti, tekbir getirdi. törene yoğun ilgi gösteren vatandaşlar da duaya eşlik etti.
Yaklaşık 30 dakika süren törenin ardından, Demirel’in cenazesi dualar ve sirenler eşliğinde TBMM’ye götürüldü.
Güniz Sokak’taki tören için bazı yollar kapatılırken yoğun güvenlik önlemi de alındı.


Demirel için ikinci tören TBMM’de gerçekleştirilecek. Demirel'in naaşı, bu törenin ardından Kocatepe Camiine getirilecek ve cenaze namazı kılınacak. Demirel, daha sonra ise memleketi Isparta’ya götürülecek. Demirel'in cenazesi yarın toprağa verilecek.


DEMİREL'İN NAAŞI MECLİS'E GÖTÜRÜLDÜ

Demirel'in naaşı, Güniz Sokak'taki evinin önündeki ilk törenin ardından ikinci tören için TBMM'ye uğurlandı. Süleyman Demirel için devlet töreni düzenlenecek.
Tören için ilk gelen lider MHP lideri Bahçeli oldu. Arkasından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tören için yerini aldı. Yanyana duran Bahçeli ve Kılıçdaroğlu tokalaştı.

İŞTE TÖRENE KATILANLAR

Törene katılanlar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, en yaşlı üye sıfatıyla Meclis'i açması beklenen CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakanlardan Tansu Çiller, Bakanlar, CHP ve MHP'li vekiller de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.