Arnavutlar milli bayramını Küçükçekmece'de kutladı

Arnavutlar milli bayramını  Küçükçekmece'de kutladı
Arnavutluk Cumhuriyeti'nin bağımsızlık kutlamaları kapsamında düzenlenen ''Bayrak Günü' kutlamaları Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

Gresa Basha  eşliğinde milli marşların okunmasıyla başlayan programa, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Recep Şencan ve Mustafa Kuzugüden başta olmak üzere, Arnavutluk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Agron Tare, Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Rrahim Morina, Arnavutluk İstanbul Balkonsolos Yardımcısı Sadiye Ceko, Kosova Cumhuriyeti Diaspora Bakan Yardımcısı Kerim Bajrami, Diaspora Bakanlığı Kosova Kültür Merkezi Müdürü Kamil Bitiş, Tek Rumeli Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Baykal, Türk Arnavut Kardeşliği Derneği Genel Başkanı Halil Metin, Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyeleri Cevat Ay, Barış Sert ve Nejat Öztürk ile pek çok Arnavut vatandaş katıldı.



‘EV SAHİBİ OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ’

Arnavutluk Cumhuriyeti 'Bayrak Günü' kutlama programına ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden, ''Bu güzel salonda sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İki farklı millet olsak da, burada tek bir milletiz ve kardeşiz. Arnavutların tüm etkinliklerine, programlarına ve toplantılarına katılıyorum. ‘Hepinizin Bayrak Günü'nü kutluyorum ve iyi eğlenceler diliyorum” dedi. Kuzugüden, ayrıca 28 Şubat 2015’de düzenlenecek olan Kosova'nın Bağımsızlığının 7.Yılı  programına da tüm vatandaşları davet etti.

Programda Kosova'nın Obiliç kasabasından gelen ''Deshmoret e Kombit (Milli Şehitler)'' grubu şarkılarıyla ve halk oyunları ekibiyle katılımcılara coşku dolu anlar yaşatırken, program sonunda ise Kuleli Askeri Lisesi, Heybeliada Askeri Lisesi, Hava Harp Okulu ve Deniz Harp Okulunda Eğitim alan Arnavut asıllı asker öğrenciler, Gresa Basha eşliğinde  Arnavutluk Milli Marşını okudu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.